Koncerte bus pristatyti tiek klasikos mėgėjams žinomi, Klaipėdos muzikinio teatro scenoje matyti veidai, tiek ir vokalo studentai, kurių plačioji publika dar nėra girdėjusi. Šįkart debiutuos jauni, talentingi ir perspektyvūs solistai - Rūta Venckutė, Regina Bagdanavičiūtė, Tomas Pavilionis, Natalija Urnikienė bei Stasio Šimkaus konservatorijoje dainavimą studijuojantys Gabrielė Kupšytė ir Steponas Zonys.

„Klaipėdos publikai ir vėl pristatysiu perspektyviausius jaunuosius dainininkus, - pasakoja E. Kaniava. – Kamerinę koncerto – pristatymo formą išlaikysime, nes bendraudami su publika norime išvengti akademinių rėmų: tai bus ir koncertas, ir artimesnė pažintis, pokalbis su solistais. Leisimės į savotišką improvizaciją, nors, reikia pasakyti, jog jauniesiems dainininkams šis koncertas išties svarbus, todėl ir susitikimui ruošiamės labai labai rimtai.“

„Debiutuose“ bus atliekami kūriniai iš solistų koncertinių programų, skambės žinomų operų ir operečių arijos, duetai ir ansambliai. „Programa turėtų sudominti įvairaus skonio klausytojus. Nesistengiame, kad ji būtų labai akademiška, kaip ir pats jaunųjų dainininkų pristatymas“, - teigia E. Kaniava. Be to, susirinkusių į koncertą laukia nedidelė staigmena...

Praeitą rudenį surengtas pirmasis „Debiutų“ vakaras sulaukė labai didelio klaipėdiečių susidomėjimo, todėl tikimasi, kad ir gegužės 17-osios vakarą į Klaipėdos muzikinio teatro Kolonų salę susirinks nemažiau klasikinės muzikos gerbėjų. Pasak koncerto iniciatoriaus, tokie pirstatymai vyks ir toliau, nes Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras ir Klaipėdos universiteto Dainavimo katedra bei Stasio Šimkaus koncervatorija sėkmingai bendradarbiauja - jauni ir talentingi solistai nuolat kviečiami dainuoti teatre.

„Ateityje teatro didžiojoje salėje galima būtų surengti dviejų dalių koncertą drauge su geriausiais „Debiutų“ solistais bei orkestru – jie tikrai to verti!“, - įsitikinęs projekto sumanytojas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją