Parodos autorių darbai, sukurti 1993-2005 metais, atskleidžia Velso šiuolaikinio meno skerspjūvį. Kartu su pripažintais Jungtinės Karalystės menininkais savo darbus pristato ir jaunieji kūrėjai.

Velso menininkai savo instaliacijose ir performansuose išskiria iš kitų pasirinktus subjektus ir sureikšmina jų veiklą, suteikdami jai dramatinį efektą ir pabrėždami, kokios svarbos individui turi kiekvienas ritualas ar laisvalaikio užsiėmimas.

Parodos atidarymo proga penktadienį bus rodomas Bedwyro Williamso naujausias performansas "Pasaka ir pasakėčia". Šio autoriaus meninė praktika plati - jis kuria estradines komedijas ir performansus, videofilmus, instaliacijas, tekstus, fotografiją ir piešinius. Visuose menininko darbuose labai svarbus humoras, sustiprinantis kandžią pasirinkto objekto kritiką.

Vilniečiams rengiamo performanso išeities taškas - tradicinė lietuvių vaikų pasaka apie narsųjį strazdą. Veikdamas "aklai", autorius yra priverstas pripažinti nesuprantąs svetimos kalbos ir bendrauti tik pagal šnekamosios kalbos intonacijas ir atspalvius. Neturinčio galimybės pasinaudoti kolektyvine atmintimi menininko performansas tampa ir juokingas, ir tragiškas, o jo humoras padeda mums suvokti kai kuriuos visiems bendrus dalykus.

Centre eksponuojama ir nauja B. Williamso skaitmeninių manipuliacijų būdu sukurtų nuotraukų serija, kurioje dėmesio centre atsiduria vietiniai lietuvių muzikantai.

Paroda Vilniuje yra antroji kultūrinių mainų programos tarp "Chapter" šiuolaikinių menų centro Kardife ir Šiuolaikinio meno centro Vilniuje dalis. Pirmojoje programos dalyje "Nekaltybės likučiai" lietuvių menininkų darbai buvo pristatyti "Chapter" centre 2004 metais.

Velso šiuolaikinio meno projektų paroda Vilniuje veiks iki kovo 13 dienos.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją