„Šį festivalį, kuris yra skirtas Tarptautinei šeimos dienai paminėti, rengiame jau treti metai ir labai džiaugiamės, kad jis tampa tradiciniu, buria mūsų nuolatinių lankytojų ratą. Organizuodami šį renginį, labai didelį dėmesį skiriame tam, kad tai, ką jo metu siūlome, suteiktų džiaugsmą, geriausias emocijas ir neišdildomus įspūdžius skirtingo amžiaus ir pomėgių žmonėms. Po kiekvieno festivalio iš pramogautojų girdime gerus atsiliepimus, padėkas. Tai rodo, kad savo renginiu patenkiname jų poreikius ir norus. Šiemet mūsų festivalis dar labiau išaugo, todėl tikimės pamatyti dar daugiau laimingų veidų“, – pranešime spaudai teigia festivalį organizuojančios VšĮ „Combo concert“ direktorius Arūnas Eitutis.

Dvi dienas truksiantis festivalis padės Lietuvos gyventojams ir svečiams geriau pažinti tautinį paveldą, išbandyti nekasdieniškas pramogas, dalyvauti ir stebėti įvairias varžybas ar tiesiog su savo šeima, draugais ir kitais gerai nusiteikusiais lankytojais po ilgos žiemos ilsėtis gamtoje.

„Šiemet visus svečius pakviesime į parodas, koncertus, žaisti liaudies ir modernių žaidimų, išbandyti atrakcionus, aplankyti amatininkų muges ir ūkininkų turgų, kuriame bus galima pamatyti ir įsigyti gausybę unikalių lietuviškų gaminių, sveikų lietuviškų produktų“, – vardina A. Eitutis.

Viena iš neįprastų ir įdomių pramogų turėtų tapti prekybos miestelio „Urmas“ rengiamas bagažinių turgus, kuriame daiktai keis savo šeimininkus. Čia pat įsikurs ir tarptautinis senturgis bei knygų turgus. Iš jo bus galima namo parsivežti knygą, atviruką ar vinilinę plokštelę. Veiks ir amatininkų mugė.

Į Liaudies buities muziejų atriedės ir įdomios senovinės technikos ekspozicija. Joje bus galima išvysti angliškus dviaukščius XX a. vidurio autobusus, legendinius traktorius „Lanz Bulldog“, „Ford Model T“ automobilį, 1926–1928 m. pagamintą ir Prancūzijoje įsigytą sunkvežimiuką „Citroen B14“, anglimi kūrenamą anglišką garvežį. Bus surengta ir senovinių automobilių („vabalų“) paroda.

Gyvūnų mylėtojus kvies parodomosios kinologų programos, žirgų konkūras, „Ąžuolyno meškučių“ cirko pasirodymai. Na, o galiūnų sporto mėgėjai galės pasižiūrėti į stipriausius Lietuvos vyrus. Festivalio metu įvyks Lietuvos galiūnų čempionato „Tauras“ I etapas, bus surengtos „Lietuvos mėgėjų galiūnų taurės 2012“ varžybos.

Policijos, gaisrinės ir viešojo saugumo tarnybos kvies dalyvauti jų edukacinėse programose, o po įtemptų kovų ir įdomių bei naudingų mokymų bus galima atsipūsti čia pat įsikūrusiame pirties kieme ar aitvarų pievoje. Aktyvių pramogų mėgėjai galės išbandyti skrydį oro balionu, parasparniu, šaudymą iš lanko ar dažasvydį.

Kad pramogauti, varžytis ir mokytis būtų linksmiau festivalio metu nuolat vyks įvairūs koncertai. Muzikos mėgėjams festivalyje „Čia visa Lietuva“ bus įkurtos net trys scenos, kuriose koncertuos populiariosios ir liaudies muzikos grupės, kolektyvai ir atlikėjai.
Festivalio metu žiūrovų jau pamėgtus ir puikiai pažįstamus kūrinius atliks Gytis Paškevičius, Ovidijus Vyšniauskas, Ramūnas Difartas, grupė „Tabasco“. Kūrinius pristatys ir susirinkusiuosius linksmins keturi žinomi humoristai: Raimondas Šilanskas, Artūras Orlauskas-Zakarauskas, Raimondas Bingelis ir Vilija Mičiulienė.

Renginyje publikos pamėgtas linksmasis KTU tautinio meno ansamblis „Nemunas“ pristatys bendrą projektą su visuose Lietuvos didžiuosiuose muzikos festivaliuose grojusia viena produktyviausių Lietuvos sunkiosios muzikos scenos grupių – „Thundertale“. Be to, festivalyje vyks LTV laidos „Duokim garo“ pusfinalio koncertas, stovėti vietoje ir nuobodžiauti neleis charizmatiškieji „Ventukai“.

Didžiausias Lietuvoje visai šeimai skirtas renginys „Čia visa Lietuva“ pradės ir ilgai lauktą namelių ant ratų sezoną. Renginio dalyviai ir svečiai, į festivalį atvykę su kemperiu, galės įsikurti „Adria“ kempinge.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją