„Opera „Sirano de Beržerakas“ su Placido Domingo – vienas laukiamiausių įvykių operos pasaulyje šiais metais ir galbūt viena paskutiniųjų galimybių pamatyti žymųjį tenorą scenoje atliekantį vaidmenį, kurį jis pats prieš keliolika metų atgaivino ir išpopuliarino. Tikimės, kad operos transliacijai nesutrukdys nei garbingas solisto amžius, nei streikais dėl sumažintų atlyginimų grasinantis Madrido Karališkojo teatro personalas“, – pranešime spaudai sako kino centro „Multikino“ rinkodaros vadovas Raimundas Bilinskas.

Pasak jo, kai prieš šešerius metus P. Domingo iniciatyva opera „Sirano de Beržerakas“ buvo pirmą kartą pastatyta Karališkajame operos teatre Londone, garsusis tenoras laikraščiui „The Independent“ sakė negalvojantis apie pensiją, tačiau jaučiantis ribas bei nenorįs būdamas 70-ies tebedainuoti operoje. Nepaisant tuometinės savo nuomonės, minėdamas savo 70-metį jis dainavo pagrindinę partiją K. V. Gliuko operoje „Ifigenija Tauridėje“ Madrido Karališkajame teatre, o šį ketvirtadienį tame pačiame teatre atliks vieną savo mėgstamiausių – gabaus fechtuotojo, poeto, bet dėl ypatingai didelės nosies kompleksų kamuojamo ir nelaimingą meilę išgyvenančio Sirano de Beržerako vaidmenį.

Drauge su P. Domingo operoje pasirodys ir pagrindinę moters – Sirano de Beržerako mylimosios Roksanos – partiją atliks ispanų sopranas Ainhoa Arteta. Ji yra laimėjusi tarptautinį P. Domingo vardo operos balso konkursą Paryžiuje. Kartu jie jau yra dainavę Metropoliteno bei „Covent Garden“ operose.

Operai diriguos Europos Sąjungos jaunųjų dirigentų, Vokietijos muzikos tarybos jaunųjų kompozitorių ir kitų prizų laimėtojas ispanas Pedro Halffter. Režisierius – rumunas Petrika Ionesco.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją