Naujos kultūringos ir draugiškos vietos Kaune idėja kilo idėjinei sostinės „Vasaros terasos“ komandai. Vilniaus Mokytojų namų kieme jau septintą sezoną šurmuliuojantys terasos lankytojai vertina aktualius renginius visoms amžiaus grupėms, gardų maistą, artimų sielų kompaniją – šie gero vasaros laiko atributai bus įkurdinti ir „Ryšių kiemelyje 837“.

Ryšių istorijos muziejaus pavadinimą iš dalies „pasiskolinę“ naujosios vietos kūrėjai jam suteikė ir daugiau prasmių. Neabejojama, kad čia megsis ryšiai tarp asmenybių, meno šakų, muzikos stilių ir t.t. Skaičius „837“ tuo tarpu puikiai pažįstamas telefono ryšiu Kaune bent kartą pasinaudojusiems. Beje, telefonų rasis ir pačiame kiemelyje – jais patogiai įsitaisius sofose bus galima paskambinti prie gretimų staliukų sėdintiems ar į barą.

Nuo ryto iki vėlumos veiksiančiame „Ryšių kiemelyje 837“ sau artimą programą bus galima atrasti kasdien. Pirmadieniais muziejaus kieme skambės džiazas, antradieniai bus skirti kinui, trečiadieniais čia rinksis teatro mėgėjai. Ketvirtadienių vakarai – metas elektroninei muzikai, penktadieniais vyks gyvi aktualių Lietuvos grupių ir atlikėjų koncertai. Šeštadieniais – „garažo išpardavimų“ turgus bei lounge muzikos vakarai, sekmadieniais – lėlių teatras. Absoliuti dauguma koncertų, spektaklių ir kitų renginių bus nemokami, į savo renginius kvies ir Ryšių istorijos muziejus, kiemelyje svečiuosis svarbūs miesto įvykiai.

Nekantraujantys susipažinti su naujuoju Rotušės a. 20 kiemo „gyventoju“ laukiami jau nuo gegužės 10-osios, ketvirtadienio. Su atviro oro sezono pradžia kauniečius sveikins „Saulės kliošas“ ir „Artrace“. Durys atviros visiems atviriems žmonėms.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją