"Mūsų teatras prasidėjo ne nuo R.Vikšraičio, todėl tikimės, jog Kultūros ministerija neleis, kad dėl R.Vikšraičio vadovavimo jis pasibaigtų", – kalbėjo aktorius Albinas Kėleris.

Pasak dienraščio, ketvirtadienį vykusiame susirinkime aktoriai ir kiti teatro darbuotojai rėžė priekaištus direktoriui R.Vikšraičiui. Jam priekaištaujama dėl neva autoritarinių vadovavimo metodų, nesikalbėjimo su kolektyvu, esą vykdomų represijų prieš neįtikusius darbuotojus, jau pusmetį nebedirbančios meno tarybos.

Tarp kolektyvui užkliūvančių dalykų - ir tai, kad geriausiu laiku teatro scena esą užleidžiama kitų teatrų kolektyvams.

Be to, aktoriai pasakojo apie keistą vadovo bandymą sutrukdyti surengti profsąjungų susirinkimą - jo išvakarėse buvo pakeista salės durų spyna.

Darbuotojus stebina ir tai, kad teatre veikiančių vaizdo kamerų monitoriai įrengti direktoriaus kabinete.

Visą kūrybinį kolektyvą taip pat papiktino, kad R.Vikšraitis pats panoro suburti būsimų aktorių kursą, pats jiems dėstyti ir būti šio kurso vadovas.

Dienraštis pažymi, kad dar savaitės pradžioje teatro meno vadovas Rolandas Atkočiūnas apie kolektyvo ir direktoriaus nesusikalbėjimą prabilo viešai. Kitą dieną R.Vikšraitis atleido R.Atkočiūną iš pareigų "už pravaikštas".

Pats R.Vikšraitis aiškina, kad kolektyve piktnaudžiaujama alkoholiu.

"Gyvenime nebuvau susidūręs su tokiu girtavimu, koks vyksta šiame teatre. Tai masinis reiškinys. Kur matyta, kad jaunas aktorius eitų vaidinti į sceną girtas? Dėl girtavimo teko įspėti ne vieną teatralą, tarp jų – ir vieną labai garbų aktorių", – kalbėjo R.Vikšraitis.

Jo nuomone, tarpusavyje anksčiau konfliktavę aktoriai susivienijo prieš jį kartu gerdami. Nemėgstamas vadovas tvirtino, kad kolektyvą galėjo suvienyti ne kas kita kaip bendras nenoras keistis.

Pastaruosius kelerius metus Panevėžio J.Miltinio dramos teatro vadovo rinkimus drebina skandalai. 2010 metų rudenį konkursą į teatro direktoriaus pareigas laimėjo aktorius, buvęs televizijos konkurso "Dainų dainelė" vedėjas Laimutis Sėdžius. Tąsyk jo kandidatūrą savo parašais parėmė keliolika teatro senbuvių. L.Sėdžius pakeitė prieš tai tris kadencijas vadovavusį Rimantą Teresą. Pastarojo daugelis J.Miltinio teatro aktorių nebetroško matyti vadovo kėdėje. Naują direktorių pasveikino į Panevėžį atvykęs kultūros ministras Arūnas Gelūnas. Tačiau praėjus vos porai dienų L.Sėdžius netikėtai pats atsistatydino iš naujų pareigų. Tokio netikėto sprendimo motyvų jis nekomentavo.

Tuomet buvo paskelbtas naujas konkursas, kurį laimėjo Vilniaus Elfų teatro vadovas R.Vikšraitis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)