Kauno „Girstučio“ kultūros centre parodytas spektaklis „Menas“ festivalio metu susilaukė didžiulio kauniečių ir miesto svečių dėmesio bei pripažinimo. Nors audringų ovacijų pasibaigus spektakliui nestigo ne tik G. Savickui, bet ir „Mene“ pagrindinius vaidmenis kuriantiems jo kolegoms Arūnui Sakalauskui (Seržui) bei Dariui Meškauskui (Markui), laureatu buvo pripažintas Giedrius Savickas.

Per beveik tris savaites trukusį „Lietuvos teatrų pavasarį“ iš viso buvo parodyta 13 naujausių pripažinimą pelniusių Lietuvos teatrų spektaklių. Spektaklius vertino ir laureatus rinko teatro kritikės Vitalijos Truskauskaitės vadovaujama komisija.

„Idioteatro“ spektakliui „Menas“ festivalyje teko varžytis su OKT „Miranda“, Kauno valstybinio dramos teatro „Plėšikais“, Kauno kamerinio teatro „Diena ir naktis“, Valstybinio jaunimo teatro „Ledi Makbet“, „Laimingų žmonių“ „Kitais metais, tuo pačiu laiku“, LNDT „Chaosu“, „Atviro rato“ „Lietaus žeme“, J. Miltinio dramos teatro „Vedybomis“, „Keistuolių teatro“ „Gerbiami piliečiai!“, Klaipėdos dramos teatro „Šmėklų sonata“, Valstybinio Vilniaus mažojo teatro „Motina (Vasa Železonova)“.

Dainiaus Kazlausko pagal prancūzų dramaturgės Yasminos Rezos pjesę režisuotame spektaklyje „Menas“ pasakojama trijų, atrodo, neišskiriamų, tačiau labai skirtingų draugų istorija. Visas veiksmas ir sukasi apie penkiolika metų pažįstamus tris draugus ir vieną visiškai baltą, tačiau labai brangų paveikslą, kuris ir yra viso konflikto priežastis.

Dažnas žiūrovas, stebėdamas spektaklį, „Meno“ herojuose atpažįsta save ar savo draugus. Per humoro prizmę „Menas“ kartais net iki skausmo įtaigiai atskleidžia ne tik draugystės, bet ir paties gyvenimo subtilybes.

Tai jau nebe pirmas „Idioteatro“ teatrų festivalyje pristatomų spektaklių laimėjimas. Dar 2009 metais „Girstučio“ kultūros centre parodyta romantinė komedija „Duetai“ iš karto po premjeros pelnė publikos prizą, o spektaklyje vaidinanti Viktorija Kuodytė buvo pripažinta geriausia aktore.

„Lietuvos teatrų pavasario“ geriausiais pripažintų aktorių V. Kuodytės ir G. Savicko duetą galima pamatyti ir naujausiame „Idioteatro“ D. Kazlausko režisuotame spektaklyje „Karo dievas“, kuriame aktoriai vaidina vieną iš sutuoktinių porų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją