Mirga Gražinytės pasirodymas su Zalcburgo Camerata užbaigė dvi dienas trukusį jaunųjų dirigavimo meistrų ir jų diriguojamų garsių tarptautinių orkestrų finalą. Lietuvės dirigentės batutos vedamas Zalcburgo Cameratos orkestras atliko Broniaus Kutavičiaus „Žiemių vartus“, Leonardo Bernsteino serenadą smuikui solo su orkestru ir W. A. Mocarto „Jupiterio simfoniją“.

Tarptautinė žiuri komisija Mirgai Gražinytei skyrė 1-ąją vietą ir koncertą su Gustavo Mahlerio jaunimo orkestru. 2012 m. rugpjūčio 12 d. jaunoji Lietuvos dirigentė kartu su šiuo orkestru pasirodys muzikinėmis tradicijomis garsėjančiame Zalcburgo festivalyje.

Šis tarptautinis konkursas vyksta jau trečius metus. Bendradarbiaudamas su „Nestle“ maisto produktų koncernu, Zalcburgo festivalis skiria konkurso laureatui piniginę premiją (15.000 EUR) bei galimybę diriguoti festivalio „Salzburger Festspiele“ programos koncertą. Konkurse dalyvauti gali nevyresni nei 35 metų dirigentai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)