Beveik visi jo baletų ir šokio spektaklių pavadinimai yra pavadinti moteriškais vardais. Jis visados tikėjo, kad pasaulį valdo moters talentas. Todėl, atradęs nuostabią istoriją apie Sulamitą, suprato, kad sukurs himną moteriai - jos meilei.

Choreografo Jurijaus Smorigino sukurtas šokio spektaklis “Sulamita” savo choreografine koncepcija yra ištrauka iš “Giesmių giesmės”.

Istorija byloja apie meilę, kurią patiria brandaus amžiaus vyras-Saliamonas jaunai mergaitei Sulamitai ir kurios vaidmenį labai talentingai atliko Operos ir baleto teatro primadona Živilė Baikštytė. Istorija pavirto nuostabia meilės istorija. Pagyvenęs Saliamonas virto jaunuoliu karštai pamilusiu jauną merginą Sulamitą, bet konfliktinė situacija tarp jo žmonos ir Sulamitos liko tradiciniu teatriniu konfliktiniu trikampiu.

Atnaujintame spektaklyje Giedrė Stankevičiūtė, talentinga “Vilniaus baleto” artistė, atliks Sulamitos vaidmenį. Jos jaunystė, kaip pavasario aistra, nugyvena sceninį gyvenimą beatodariškai paaukodama savo tyrą meilę, būdingą tik jaunystei.

Tuo tarpu Dovilė Bepirštienė savo brandžiu choreografiniu žingsniu skulptūriškai, jai charakteringa precizija, atlieka Saliamono žmonos Acis vaidmenį.

Choreografo kūrybinei moralei yra būdinga eksperimentuoti, surasti talentus. Saliamono vaidmeniui pasirinktas Ugnius Mickevičius dar kartą patvirtina statytojo žodžius, kad vyriškumas šokio scenoje yra labai svarbus.

Šokio spektaklyje “Sulamita” taip pat pamatysime spektaklio senbuvius Eveliną Kauklienę, Stelą Griškevičiūtę, Mishą Leviną ir kitus choreografinių projektų teatro “Vilniaus baletas” atlikėjus.

Spektaklis yra tyras ir nuoširdus, todėl kiekvieną kartą jį stebint choreografas mąsto, kad išlikti ir gyvuoti šiame komercijos laike reikia turėti drąsos. Bet visados prisimena jog yra menininkas, kuriam profesionalumas ir nuoširdumas scenoje yra labai svarbus, todėl jis ir stengiasi nepasiduoti laikmečiui.

Spektaklį galima pamatyti Alytaus kultūros ir komunikacijos centre gegužės 6 d. 17 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)