Lietuvoje gyvenanti totorių kilmės dainininkė Lilija Gubaidulina užaugo Tadžikistane. Vokalinio meno mokėsi Archangelske bei Kazanės konservatorijoje, kurioje baigė ir aspirantūrą. Dainavo viename geriausių Rusijoje – Kazanės operos teatre, kur buvo laikoma ryškiausia jauna dainininke.

Jos balsas – nuostabus itališkojo bel canto pavyzdys. Lietuvoje išgarsėjo 2010 metais laimėdama TV konkurse „Triumfo arka”.

Šiuo metu ji dainuoja Lietuvoje ir džiaugiasi pilnomis koncertų salėmis, o operinės muzikos mylėtojus galbūt greitai džiugins ir operų pastatymuose. Koncerto programoje – italų kompozitorių operų arijos.

Antroje koncerto dalyje skambės A. Dvorako 7-ji simfonija d-moll, apie kurią autorius rašė: „Ši čekiška muzika sugebės nustebinti pasaulį“ Ir išties, nuo pat premjeros Londone, ji šalia 8-sios ir 9-sios Dvoržako simfonijų yra vienas pasaulio simfonizmo šedevrų.

Koncertui diriguos Young-min Park, Vendžu (Pietų Korėja) filharmonijos simfoninio orkestro vyriausiais dirigentas. Maestro nuolat koncertuoja Europoje (Rudolfinum/Dvorak koncertų salėje Prahoje, Musikverein salėje Vienoje, Coliseum Lisabonoje ir kt.), yra žinomas A. Dvořáko, J. Brahmso, L. van Beethoveno, G. Mahlerio simfoninės muzikos interpretatorius, šį sezoną tarptautinio turo metu koncertuosiantis Japonijoje, Čekijoe, Austrijoje, Vokietijoje, Lenkijoje, Ispanijoje ir Lietuvoje.

Young-min Park aktyviai koncertuoja ir dirba su garsiais Pietų Korėjos orkestrais; Seulo ir Bučiono filharmonijų bei KBS simfoniniu orkestru.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)