Antradienį Vilniaus paveikslų galerijoje pristatoma A. Miškinio studijos "Vakarų Lietuvos miestai ir miesteliai" pirmoji knyga.

Apie 550 puslapių apimties tome detaliai aprašoma per dvi dešimtis Vakarų Lietuvos miestų ir miestelių, pateikiama daugiau kaip tūkstantis iliustracijų - brėžinių, senųjų planų, archyvinių ir paties autoriaus sukaupta fotografinė medžiaga. Ateityje planuojama išleisti dar vieną arba dvi studijos "Vakarų Lietuvos miestai ir miesteliai" knygas.

Leidykla "Savastis" serijoje "Lietuvos urbanistinis paveldas ir jo vertybės" anksčiau yra išleidusi A. Miškinio dvitomį "Užnemunės miestai ir miesteliai" (1999) ir studijos "Rytų Lietuvos miestai ir miesteliai" (2002) pirmąją knygą, o šįmet numato išleisti ir antrąją. Leidyklos planuose yra ir būsimoji A. Miškinio studija, skirta Vidurio Lietuvos miestams ir miesteliams.

Kultūros paveldo specialistai pripažįsta, kad A. Miškinio urbanistikos studijos yra pačios išsamiausios ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Rytų Europoje. Profesorius yra daug nuveikęs miestų statybos, planavimo, svarbių statinių projektavimo, urbanistinio paveldo srityse.

Kultūros vakare Vilniaus paveikslų galerijoje kalbės Lietuvos dailės muziejaus direktorius Romualdas Budrys, profesoriai Adomas Butrimas, Algirdas Gaižutis, Algimantas Mačiulis, Arvydas Šaltenis, Antanas Tyla, menotyros daktarė Nijolė Tumėnienė ir kolekcininkas Edmundas Armoška.

Vilniaus paveikslų galerijoje iki sausio 23 dienos veikia A. Miškinio sukaupto lietuvių dailės kūrinių rinkinio paroda. Asmeninėje profesoriaus kolekcijoje yra apie pusantro šimto vertingų dailės kūrinių.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją