Kaip žinia, šiemetiniai Kultūros ministerijos organizuojamų scenos menininkų apdovanojimų „Auksiniai scenos kryžiai“ kontekste neliko apdovanojimų šokėjams ir choreografams. Komisijos nariai argumentavo savo pasirinkimą, šokio pasaulio atstovai – piktinosi. Tačiau ką toks įvykis galėtų (ar galėtų?) pasakyti apie šokio situaciją Lietuvoje, apie meno ir valstybinių institucijų santykius, apie meną ir gebėjimą tą meną organizuoti ir daugybę kitų dalykų?

Tam, kad diskusija turėtų galimybę apimti platesnį kontekstą, klubas pakvietė menotyrininką ir eseistą Ernestą Parulskį kaip žmogų, ne tokį artimą konkrečiai šokio problematikai, bet gebantį komentuoti situaciją plačiau. Jis kalbės apie tai, ką apdovanojimų sistema apskritai reiškia kultūroje, ar tai yra susiję vien su giliu žmogišku troškimu būti įvertintam, ar paveldėta iš kitokių varžybų sferų, o gal turi ką bendra su ekonomine meno kūrinio puse.

Taip pat diskusijoje dalyvaus menotyrininkas, scenos menų istorikas ir kritikas, „Auksinių scenos kryžių“ komisijos pirmininkas Helmutas Šabasevičius, pokalbį moderuos teatrologė Vlada Kalpokaitė.

Klubas „Prie arbatos“ kviečia visą šokio bendruomenę – šokėjus, choreografus, vadybininkus, administratorius ir gerbėjus – kuo aktyviau dalyvauti diskusijoje.

Kaip ir pernai, visi pokalbiai filmuojami ir dedami į internetinę erdvę – puslapį Menufaktura.lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją