Vertins kompetentinga komisija

Konkurse „Mažoji akacija“ dalyvaus dainuojamosios poezijos autoriai ir atlikėjai, gyvenantys, dirbantys, besimokantys visoje Lietuvoje. Konkurse kiekvienas atlikėjas ar grupė atliks po du geriausiai juos reprezentuojančius kūrinius.

Juos vertins kompetentinga komisija, kurią sudarys dainų autorius ir atlikėjas, dainuojamosios poezijos žanro signataras, bardų festivalio „Akacijų alėja“ prodiuseris Virgis Stakėnas, bardų festivalio „Akacijų alėja“ direktorius, VįĮ „Combo concert“ direktorius Arūnas Eitutis, Kauno rajono savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė, konkurso „Mažoji Akacija“ kuratorė nuo 2007 m. Violeta Kutkienė, dainų autorius ir atlikėjas, dainuojamosios poezijos žanro signataras, muzikos kritikas Alfredas Kukaitis, muzikos prodiuseris, dainų ir tekstų autorius bei atlikėjas, Kauno rajono choro „Božolė“ vadovas ir aranžuočių autorius Karolis Šliužas, tarptautinio dainuojamosios poezijos festivalio „Tai – aš“ direktorius, nacionalinio dainuojamosios poezijos festivalio „Purpurinis vakaras” organizatorius, Vilniaus Mokytojų namų projektų vadovas Juozas Žitkauskas ir dainų autorius, atlikėjas, bardų festivalio „Akacijų alėja“ dalyvis (2002, 2008), muzikos salono „Tamsta“ atstovas Ričardas Mikalajūnas.

Dalyviai rungsis dėl įvairių nominacijų

Konkurso dalyviai rungsis dėl laureatų ir diplomantų vardo bei sieks gauti papildomas geriausio autorinio kūrinio, geriausiai atlikto žinomo lietuvių dainuojamosios poezijos kūrinio, geriausio muzikinio sprendimo, žmogaus-orkestro, „Akacijų bardo“ (geriausiai atskleidžiamas dainuojamosios poezijos žanras) ir sėkmingo novatoriaus nominacijas.

Į Kulautuvą sukvies jau dvyliktą kartą

Pasibaigus atrankos konkursui, iki paties festivalio liks tik šiek tiek daugiau nei du mėnesiai. Šiemet ištroškusiems tiesos ir grožio Kulautuvos pušų panoramoje liepos 7 d. bardai savo sielą apnuogins jau dvyliktą kartą. „Akacijų alėja“, anot V. Stakėno, ne tik muzikos ir poezijos reginys, bet ir pirmoji šalyje tokio masto sueiga, reiškinys šalies kultūros žemėlapyje ir kalendoriuje.

„Pradėjęs nuo tik neplačiam žanro gerbėjų ratui žinomų vardų suėjimo, festivalis kas metai tvirtėjo, augo, tiesė sparnus.“, – pranešime spaudai sakė V. Stakėnas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją