Šiauliečius gegužės 6 d. 16 val. teatro kolektyvas pakvies į koncertų salę „Saulė“, kur surengs įspūdingą koncertą, skirtą Motinos dienai. Visoms mamoms skambės nuostabiausios dainos, arijos, duetai, dainuos žinomi teatro dainininkai.

„Aida“ – įspūdingas sceninis reginys ir nuostabios baladės
Modernų pop-roko stiliaus sceninį reginį, kuriame lygiaverčiai siejasi jaudinančios baladės ir energija alsuojantys choro numeriai, įvairiaplanė aktorių trupės vaidyba bei energingi choreografiniai intarpai, egzotiška scenografija bei įvairiastilistinis dainavimas, žiūrovai galės pamatyti gegužės 6 d. 16 val. Mažeikių Kultūros centre, gegužės 9 d. 19 val. Klaipėdos Žvejų rūmuose, gegužės 16 d. 18 val. Panevėžio Bendruomenių rūmuose, gegužės 18 d. 17 val. Marijampolės Kultūros centre, gegužės 24 d. 18.30 val. Vilniuje, Lietuvos nacionaliniame dramos teatre.

Bilietai į prieš metus vykusio miuziklo premjerinius spektaklius buvo išpirkti akimirksniu - žiūrovai žinojo, ką renkasi, nes būtent E.Johno muzika daugelyje užsienio teatrų ir lemia „Aidos“ miuziklo populiarumą.

Be to, įvairius miuziklo fragmentus didžiausiuose pasaulio šou dažnai atlieka ir populiariausios žvaigždės – pats Elton John, Tina Turner, Beyonce Knowles, Christina Aquilera, Janet Jackson ir kt.

Kaune miuziklą pastatęs režisierius Vytenis Pauliukaitis sako, jog spektaklis gvildena amžinus egzistencijos klausimus. Herojai ekstremalių įvykių sūkuryje į juos stengiasi atrasti tą vienintelį ir teisingą atsakymą. O spektaklio dirigentas Jonas Janulevičius paantrina, kad pasaulinę šio miuziklo sėkmę lėmė ne tik nemirtinga meilės trikampio intriga, bet ir visiems melomanų skoniams įtinkanti „eltoniškų“ baladžių estetika. Dirigentas įsitikinęs, jog lyrika, rokas, regis, teatre dar neskambėję instrumentai ir 21 amžiaus muzikos koloritas nepaliks abejingais nė vieno žiūrovo.

Aukštos vokalo meistrystės reikalaujančią Aidos partiją miuzikle dainuoja Ieva Vaznelytė ir Viktorija Streiča - jų Aidos skirtingos tiek aktorine vaidmens linija, tiek muzikinės partijos pateikimu.
Įdomu pamatyti ir skirtingus Radameso vaidmens interpretatorius - šalia puikiai Lietuvos publikai žinomo operos solisto, „Auksinio scenos kryžiaus“ nominanto Mindaugo Zimkaus dainuoja ir žinomas roko dainininkas, visų pastarojo laiko populiariausių miuziklų pastatymų dalyvis Jeronimas Milius, Nuo pat AIDOS premjeros Egipto faraono dukters princesės Amneris partiją dainuoja „Fortūnos“ prizo laureatė ir „Auksinio scenos kryžiaus“ nominantė Kristina Siurbytė, sakiusi, kad savo vaidmenį įsimylėjusi iš pirmo žvilgsnio.

„Amneris nėra tik teigiamas ar neigiamas personažas. Joje, kaip ir kiekviename iš mūsų, pilna ir gėrio ir blogio, kurie, priklausomai nuo situacijos, ima viršų“ – sako dainininkė, kuriai pritaria ir jos partnere tapusi 2011 m. „Eurovizijos“ finalininkė, nuostabi džiazo, prancūziškosios šanson dainininkė, įvairių festivalių ir daugelio TV projektų dalyvė Evelina Sašenko.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją