Premjeros vakarą mums pavyko praleisti spektaklio užkulisiuose ir iš arti pamatyti stulbinančius Juozo Statkevičiaus kostiumus, choro artisčių pasiruošimo šurmulį, pakalbinti pagrindinių vaidmenų atlikėjus Asmik Grigorian, Vaidą Vyšniauską, Laimoną Pautienių ir Audrių Rubežių, o taip pat susipažinti su nauja “bohemiečių” trupės nare – pudeliu Ore.

Prancūzijoje Manon Lesko istorija iškart buvo uždrausta kaip “amoralus kūrinys”. Nekaltos paleistuvės, nesavanaudiškos prabangos mėgėjos, kuklios gundytojos, neskiriančios gėrio nuo blogio, fenomenas atskleidė visa, kas žaviausia ir žemiausia moteryje.

“Bohemiečių” pastatyme visos idėjos suaugo į elegantišką ir kartu efektingą, turtingos spalvinės ir emocinės paletės spektaklį. Režisierė Dalia Ibelhauptaitė kartu su scenografu Dicku Birdu ir kostiumų dailininku Juozu Statkevičiumi skandalingą Manon istoriją perkėlė į dekadentišką XX amžiaus pradžios Paryžių.

“Manon Lesko” pastatyme solistams tenka daug sudėtingų uždavinių – pagrindinio vaidmens atlikėja Asmik Grigorian patiria kvapą gniaužiančią, stresinę situaciją, kai viename veiksme turi pakeisti kostiumus net 4 kartus. Per 30 sekundžių persirengti nuo galvos iki kojų ir nepavėluoti į sceną – didelis iššūkis – juk orkestras negalėtų sustoti ir palaukti, jeigu kas nors atsitiktų.

Azartiško lošėjo Lesko vaidmenį atliekančiam Laimonui Pautieniui antro veiksmo pabaigoje tenka dainuoti stulbinančio tempo greitakalbe. Atrodo, kad visų žodžių nebūtų galima spėti išsakyti ir gimtąja kalba, o čia juk reikia itališkai! Prireikė nemažai repeticijų, kad pavyktų suderinti žodžius su veiksmu ir muzika. Apie tai ir kitus spektaklio kuriozus – kaip Audrius Rubežius mokėsi pilvo šokio - pažiūrėkite video siužete.

Akimirkos iš repeticijos:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją