Klaipėdos ir Vilkaviškio žiūrovai šį kartą pamatys šokio spektaklį „Dulkių spindesys“. Šiauliečius gegužės 6 d. 16 val. teatro kolektyvas pakvies į koncertų salę "Saulė", kur surengs įspūdingą koncertą, skirtą Motinos dienai. Visoms mamoms skambės nuostabiausios dainos, arijos, duetai, dainuos žinomi teatro dainininkai.

„Dulkių spindesys“ – ir kompaktinėje plokštelėje

Nuo pat prieš porą metų įvykusios premjeros, šokio spektaklis „Dulkių spindesys“ tapo itin populiariu ir ypač daug jaunųjų žiūrovų dėmesio sulaukusiu Kauno valstybinio muzikinio teatro pastatymu. Spektaklio statytojai Dainius Bervingis (baleto trupės vadovas) ir Gintaras Visockis kartu su kompozitorim, dainininku, prodiuseriu Linu Adomaičiu savo šokio kūrinį pavadino „Dulkių spindesys“, juo teigdami, kad žmogui visada svarbiausia yra meilė, net jei ji gimsta šiam jausmui svetimoje ir netgi jį niekinančioje aplinkoje.

Žiūrovą spektaklyje pavergia ne tik istorija apie nelaimingą meilę, įvairius socialinių sluoksnių skirtumus, kurių meilė nepaiso, bet ir pasakojimas apie „užribio“ žmonių gyvenimus, jų atradimus, praradimus, apie meilę ir neapykantą. Kadangi ši istorija apie skirtingus žmones, skirtingas jų pasaulėjautas ir jausenas, tai ir šokio stiliai spektaklyje skirtingi – nuo klasikinio iki šiuolaikinio, modernaus šokio ar net hiphopo. Tokia šokio stilių įvairovė prasmingai atskleidė autorių sumanymą, leido parodyti trupės artistų galimybes bei tapo puikiu reginiu.

Vaidmenis spektaklyje sukūrė teatro baleto trupės artistai, o negausų jų būrį papildė puikia scenine plastika ir aktoriniu įdirbiu išsiskiriantys teatro choro dainininkai. Pagrindinį Jaunuolio vaidmenį šoka vienas spektaklio statytojų Gintaras Visockis, Merginos vaidmenį spektaklyje sukūrė dvi talentingos Kauno scenos baleto šokėjos Justina Vitkutė ir Gintarė Daknytė. Vieną ryškiausių charakterinių vaidmenų spektaklyje šoka ir žinomas sportinių šokių šokėjas Saulius Skambinas.

Nemažėjant spektaklio populiarumui, teatras drauge su Linu Adomaičiu pristatė šio spektaklio kompaktinę plokštelę, kurios atsiradimą, anot kompozitoriaus, išprovokavo spektaklio žiūrovai: „Po „Dulkių spindesio“ premjeros nuolat sulaukdavau klausimų apie spektaklio muziką, kur galima būtų ją gauti. Nutarėme, jog galime pamaloninti ne tik žiūrovus, bet ir klausytojus. Įrašant garso takelį, dirbo apie 100 žmonių ir jie nusipelno pačių šilčiausių žodžių. Plokštelę, kurios pakuotėje kiekvienas ras dar po staigmeną, galės įsigyti ir gastrolinio spektaklio žiūrovai balandžio 25 d. 19 val. Klaipėdos Žvejų rūmuose, o balandžio 27 d. 19 val. - Vilkaviškio Kultūros centre", - teigia atlikėjas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)