Festivalį organizuoja Gargždų kultūros centras. Iš kadais buvusio kuklaus renginio, dabar jis virto puikia muzikos, žodžio, judesio švente, šiemet truksiančia šešias savaites. „Pavasario gaidą“ pradės Lietuvos nacionalinės ir Baltijos asamblėjos premijų laureatas Valstybinis Vilniaus kvartetas bei charizmatiškasis solistas Liudas Mikalauskas. Nei kvarteto, nei solisto publikai pristatyti nebereikia, gal tik verta pabrėžti, jog jie atliks lietuvių kompozitorių kūrinius ir koncertą dedikuos Klaipėdos krašto šviesuliui, kompozitoriui ir dirigentui Stasiui Šimkui, jo 125–ųjų gimimo metinių proga.

Balandžio 19 d. Gargždų ir Endriejavo publikos laukia susitikimas su aktore, režisiere, poete Birute Mar bei drauge su birbynininku Egidijumi Ališausku ir gitaristu Valdu Narkevičiumi parengta programa „Tylos sodai“. O joje muzikos improvizacijos ir lietuvių poetų eilės.
Gargždų kultūros centras praėjusių metų pabaigoje įsigijo ilgai lauktą koncertinį fortepijoną „Petrof“, todėl dabar drąsiai gali kviesti iškiliausius pianistus. Balandžio 20 d. minėtuoju instrumentu skambins Jurgis Karnavičius, o vėliau, balandžio 26 d. festivalio programą Veiviržėnų ir Gargždų kultūros centruose tęs džentelmenų duetas – Vilhelmas Čepinskis (smuikas) ir Sergejus Krinicinas (gitara).

Vienas „Pavasario gaidos“ koncertas paskirtas sakralinei muzikai. Balandžio 28 d. publika kviečiama į Gargždų Šv. Mykolo arkangelo bažnyčią, po kurios skliautais skambės vargonų ir vokalinė muziką, o ją atliks „Auksinio scenos kryžiaus“ savininkė, Lietuvos operos ir baleto teatro solistė Irena Zelenkauskaitė bei jauna vargonininkė Jurgita Kazakevičiūtė.

Gegužės 10 d. Gargždų kultūros cento sceną ketinama užleisti jauniesiems talentams– Vilniaus Balio Dvariono muzikos mokyklos moksleiviams ir Gargždų muzikos mokyklos auklėtiniams. Kitą dieną festivalyje svečiuosi instrumentinė grupė „Subtilu-Z“, o gegužės 17 d. Gargždų publika klausysis Artūro Noviko džiazo mokyklos jaunimo vokalinės grupės „Jazz Island“.

Gegužės 19 d. laukiama svečių iš Suomijos, jungtinio operos choro iš Turku ir Pori miestų. Festivaliui artėjant prie pabaigos, gegužės 21 d. žadamas išskirtinis vakaras su pasaulinio garso violončelininku Davidu Geringu ir taip pat pasaulinio garso balerina iš Japonijos Emi Hariyama. Žiūrovai matys bei klausysis šokio ir muzikos kompozicijos Bach Plius.

„Pavasario gaidą“ užbaigs Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras ir Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatė solistė Asta Krikščiūnaitė. Koncertas numatytas gegužės 23 d. ir jį diriguos Robertas Šervenikas.

Kaip ir ankstesniuose festivaliuose, taip ir šiūmečiame visų renginių metu žmonės bus kviečiami aukoti sunkiomis ligomis sergantiems Klaipėdos rajono vaikams. Organizatoriai tikisi sulaukti dėmesio bei paramos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją