"Per 70 tūkst. tai tikrai, nes pagal bilietų pardavimus dabar tikrai yra kokiais 7 ar 8 tūkst. daugiau nei pernai. Tai naujas rekordas, kurio visai nesitikėjau. Tokie rezultatai labai gerai nuteikia, vadinasi, reikia dirbti ir toliau, žmonėms reikia tokio kino, tokių renginių", - BNS sakė "Kino pavasario" direktorė Vida Ramaškienė.

Anot festivalio vadovės, tai dar nėra galutiniai rezultatai, nes dar nėra paskaičiuota, kiek žiūrovų Vilniuje surinko papildomi populiariausių filmų seansai, kiek žiūrovų filmus žiūrėjo Kaune. Penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį "Kino pavasario" filmai dar bus rodomi Šiauliuose, Panevėžyje ir Klaipėdoje.

Publikos simpatijų prizą pelnė prancūzų komedija "Neliečiamieji". Pasak V.Ramaškienės, tai nebuvo didžiulė staigmena, nes tai "tobulai padarytas filmas, kuris gali sudominti didelę grupę žmonių", sujungiantis tiek dramą, tiek komediją. Taip pat populiariausiųjų sąraše atsidūrė kanadiečių "Cafe de Flores" bei britų "Gėda".

Anot festivalio vadovės, maloniai nuteikė britų filmo "Pašėlęs Bilas" priėmimas, kurį režisavo Dexteris Fletcheris, teatro režisierės Dalios Ibelhauptaitės sutuoktinis. Ji pasakojo, kad tikėjosi daugiau žmonių rusų filme "Jelena".

V.Ramaškienė pasakojo, kad jau nuo pat pirmų dienų po festivalio imtasi darbų kitiems metams.

"Mes jau nuo pat pirmos dienos po uždarymo susitinkame su partneriais, komandos susitinka atskiromis grupėmis. Pirmiausia turime pasidaryti savas išvadas. Kanuose (šiemet Kanų kino festivalis vyks gegužės antrojoje pusėje - BNS) pradedame naują ratą. Ten yra numatyta labai daug susitikimų su partneriais iš tarptautinių organizacijų, su platintojais, atstovais iš kitų festivalių. Kanuose padedame pagrindą filmų programos pasirinkimo požiūriu", - pasakojo "Kino pavasario" direktorė.

Galutinė aštuonioliktojo "Kino pavasario" programa turėtų paaiškėti po Naujųjų metų, o kitas festivalis, planuojama, prasidės kovo 14 dieną.