Prancūzų dramaturgas, scenaristas Francis Veberis išgarsėjo pasaulyje kaip neprilygstamas komedijų meistras. Autorių išgarsino ne tik scenarijai, bet ir jo paties režisuoti filmai, tarp jų ir “Vakarienė su idiotu”. Filmas sukurtas pagal paties Veberio scenarijų sulaukė fantastiško pasisekimo ir Europoje, ir Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Pagrindinis komedijos veikėjas – klestintis leidėjas, drauge su bičiuliais kiekvieną mėnesį organizuoja pikantišką pasilinksminimą – vakarienę su idiotu. Iki tol kiekvienas šios draugijos “narys” bando susipažinti su keistuoliais, o tada jie sukviečiami į “žaismingą” vakarienę, kur iš jų tyliai iki soties išsišaipoma. Su vienu unikaliu keistuoliu susipažįsta ir leidėjas. Žmonos paliktas, radikulito susuktas leidėjas priverstas likti namie, kur ir įvyksta juoku virkdantis susitikimas su neprilygstamu keistuoliu.

Prancūziškai žaismingoje, intriguojančioje Veberio komedijoje svarbiausia ne situacijos, bet charakteriai. Per juos ir siekiama atskleisti tikrąją žmogaus esmę...

„Vakarienė su idiotu“ - puiki dovana gero prancūziško humoro mėgėjams. Klaipėdiečių spektaklyje pagrindinį vaidmenį atlieka aktorius Vytautas Anužis. Scenoje pasirodys Vaidas Jočys, Edvardas Brazys, Eglė Jackaitė, Toma Gailiutė, Viačeslavas Mickevičius, Arnoldas Eisimantas. Spektaklį režisavo Rolandas Atkočiūnas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją