Spektaklio prodiuseris - „Audronio Liugos produkcija“, koprodiuseriai - tarptautinis projektas SEAS ir Europos scenos menų organizacija THEOREM.

„Artimas miestas“ - tai universali psichologinė drama, kurios veiksmas vyksta Skandinavijoje, ir kartu tai žvilgsnis iš Lietuvos į Europą, bandymas suprasti, kokie procesai mūsų laukia netolimoje ateityje, o galbūt mes juos išgyvename jau dabar.

Pjesės pagrindu tapo tikras įvykis, aprašytas Kopenhagos dienraščio kriminalinėse žiniose. Viename šio miesto bute policija rado moters lavoną. Kurį laiką nepavyko nustatyti jos tapatybės, bet vėliau buvo aptiktas jos rašytas dienoraštis. Paaiškėjo, kad moteris gyveno dvigubą gyenimą: vieną Malmėje, kitą Kopenhagoje. Malmėje ji turėjo šeimą, vyrą ir kelis vaikus. Tačiau karts nuo karto išvykdavo į Kopenhagą, kur smaginosi vartodama narkotikus ir užsiėmė prostitucija.

Pjesės ir spektaklio „Artimas miestas“ centre - Anika, jauna trijų vaikų mama, kuri vidutiniame Malmės bute gyvena „vidutinį“ gyvenimą. Augina vaikus, savaitgaliais išlydi vyrą į Kopenhagą ir laukia jo sugrįžtant. Anot vyro, šitaip Malmėjė gyvena visi, Malmė tik tam ir egzistuoja, kad kas savaitgalį iš jos galėtum nuplaukti į Kopenhagą. Bet Anikai Kopenhaga nepasiekiama ir ji negalinti persikelti į miestą, kurį mato pro savo buto langą. Kopenhaga Anikai apauga paslaptimi, tampa vos ne mitu. Anikos gyvenimas pasikeičia, pastačius tiltą per Oresundo sąsiaurį, sujungusį šiuos du miestus, ir ji pagaliau išvyksta į Kopenhagą. Tačiau ji neranda to jausmo, kurio patirti į Kopenhagą nuolat išvyksta jos vyras. Anika blaškosi po Kopenhagą, susitinka keisčiausių žmonių, atvažiuojančių į Kopenhagą įgyvendinti slapčiausių savo troškimų. Ieškodama atsakymo į klausimą, kas yra Kopenhagą jos vyrui ir visiems čia atvykstantiems, ji nusirita iki paties visuomenės dugno.

Spektaklio „Artimas miestas“ premjera numatoma 2005 m. balandžio mėn.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)