Savo personalinės parodos pavadinimą dailininkas suvokia kaip "blogio nepaliestą visuotinės idilijos šalį, vietą, kurioje norėtų pabuvoti daugelis mūsų".

"Menas savo prigimtimi taip pat yra kelias į Arkadiją",- teigia dailininkas.

Lietuvos dailininkų sąjungos narys A.Vozbinas yra surengęs 16 personalinių ir dalyvavęs per 100 grupinių parodų daugelyje pasaulio šalių. Jo darbai eksponuojami daugelyje Lietuvos ir užsienio muziejų bei privačių kolekcijų.

Tapytojas pats yra organizavęs nemažai kultūrinių renginių, tarp jų - tarptautinį projektą "Soutine dienos".

Pasak menotyrininkės Laimės Lukošiūnienės, "A. Vozbino kūryba - laisva, emocijų prisodrinta tapyba, inkrustuota groteskiškais įvaizdžiais, linkusi į paradoksą ir visada išsauganti paslapties dalelę".

"Nuo vaikystės mėgau istoriją, tai padėjo geriau suvokti šio nesibaigiančio spektaklio foną, kuriame visais laikais vyksta ta pati drama, tik keičiasi personažai. Individo trapumas lemties akivaizdoje gali būti šiek tiek pasaldintas ironija ir grotesko detalėmis", - savo kūrybą apibūdina A.Vozbinas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją