"Patalpose galės įsikurti administracija, vykti repeticijos. Teatro atstovai apžiūrėję patalpas sakė, kad jos tinkamos jų veiklai", - BNS sakė savivaldybės Turto valdymo ir privatizavimo skyriaus vedėjas Vytautas Grinius. Pasak jo, teatrui patalpos bus suteiktos panaudos pagrindais, todėl jiems reiks mokėti tik mokesčius už komunalines paslaugas.

Penkerius metus teatras egzistuoja be savo patalpų - jiems panaudos pagrindais suteiktos nedidelės patalpos administracijai Lietuvos nacionalinio dramos teatre (LNDT)

"Labai džiaugiasi sprendimu suteikti mums patalpas, nes galėsime normaliai darbą organizuoti -šiuo metu 20 kvadratinių metrų kabinete sėdi 6 žmonės, keli dirba namuose. Be to, turėsime galimybę įsirengti ne tik ofisą, bet ir salę repeticijoms", - BNS sakė OKT direktorius Martynas Budraitis.

Pasak jo, šiuo metu teatrui naujų patalpų itin reikia, "nes susiklostė tokia situacija, kad mūsų jau prašo atlaisvinti patalpėles LNDT ".

Paklaustas apie tokio prašymo priežastis, M.Budraitis sakė, kad OKT steigėjai nėra savivaldybės ar valstybės įstaigos, todėl pagal Vyriausybės nutarimą, tokioms viešosioms įmonėms valstybinės įstaigos negali panaudos pagrindais suteikti patalpų.

"Šitas klausimas buvo iškilęs seniai, bet gražiuoju tardavomės", - tvirtino M.Budraitis.

Šiemet spalį surengtoje spaudos konferencijoje režisierius Oskaras Koršunovas buvo užsiminęs apie nesutarimus su LNDT. "Atsibodo šie nesutarimai. LNDT į mus žiūri kaip į pasipelnymo šaltinį", - tuomet piktinosi režisierius.

Vilniaus miesto vardą pelnęs teatras susiduria su dar viena problema - neturi salės, kurioje galėtų rodyti spektaklius. Salę OKT nuomojasi iš nacionalinio teatro, tačiau M.Budraičio teigimu, kainuos nuolat auga - jei pradžioje kainuodavo 1-1,5 tūkst. litų, tai dabar už vieną vakarą tenka mokėti apie 4 tūkst. litų.

"Kartais bilietai nepadengia spektaklio savikainos, nes reikia mokėti ne tik už salę, bet ir atlyginimus aktoriams, technikams. Iš rodomų spektaklių Vilniuje turime tik nuostolius - išlaidas padengiame tik už gastroles gautais pinigais. Tų gastrolių sąskaita spektaklius gali pamatyti ir Vilniaus žiūrovas", - tvirtino M.Budraitis.

OKT atstovų teigimu, šias problemas pavyktų išspręsti, jei Vilniuje, kaip ir visose Europos valstybių sostinėse, atsirastų moderni teatro erdvė, kurioje galėtų dirbti tiek Lietuvos, tiek užsienio režisieriai.

"Nėra Europoje sostinių, kurios neturėtų municipalinio teatro", - tvirtino M.Budraitis.

Šių metų birželio mėnesį Oskaro Koršunovo teatras, laimėjęs konkursą, trejiems metams pelnė Vilniaus miesto teatro vardą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją