Sukūręs scenografijas “bohemiečių” operų pastatymams “Bohema”, “Užburtoji fleita”, “Oneginas” ir “Svynis Todas”, anglų scenografas Dickas Birdas šį kartą stebins publiką, Kongresų rūmuose pristatydamas ankstyvojo “art deco” laikmečio dekoraciją.

“Manon Lesko” inscenizacijai pasirinktas labai įdomus laikotarpis. Pirmojo pasaulinio karo išvakarės – tai metas, kai staiga nutrūko spartūs meno procesai, ore pakibo pabaigos ir kažko naujo nuojauta. To meno kūryboje, galima įžvelgti “art deco”, jugendo, “arts and crafts” stilių apraiškas”, - pasakoja scenografas.

Šiame pastatyme visai kitaip yra formuojamos erdvės, čia labai svarbios tampa detalės, yra ieškoma prabangių daiktų, kurie perteiktų to meto Paryžiaus atsmosferą.

Išradingumu stebinantis senas „bohemiečių“ bičiulis anglų scenografas Dickas Birdas jau penktą kartą bandys suvaldyti Kongresų rūmų erdves.

“Kiekvienas darbas su “bohemiečiais” vis naujas galvosūkis, kaip išnaudoti teatrui nepritaikytus Kongresų rūmus. Čia nėra teatrinės įrangos, užuolaidų, užkulisių, todėl kiekvieną kartą susiduriu su didžiuliais iššūkiais”, - įspūdžiais dalijasi Dickas Birdas.

Scenografas pasakoja, kad jaučia nepaprastai didelį malonumą dirbdamas su “bohemiečiais”.

“Komanda, su kuria dirbu Vilniuje nuo “Bohemos”, jau perprato mano stilių, įgudo išgauti įvairiausias medžiagų faktūras ir efektus. Mes suprantame vieni kitus be žodžių”, - džiaugiasi scenografas.

“Mane labiausiai įkvepia tai, kad, nepaisydami suvaržymų, mes siekiame Kongresų rūmuose sukurti stebuklą, nors tai yra sunkiau nei bet kur kitur”, - šypsosi Dick Bird.

Legendinę dramą apie jauną gražuolę Manon, siekiančią meilės ir laisvės, bet visiškai apakintą bedvasio materialaus pasaulio, režisuoja Dalia Ibelhauptaitė, “art deco” stiliaus kostiumus kuria Juozas Statkevičius. Gros Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, diriguojamas maestro Gintaro Rinkevičiaus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją