Tik ką kovo mėnesį pirmą kartą Londono karališkoje „Covent Garden“ operoje dirigavęs G. Verdi „Aidą“, į Vilnių atvyksta dvidešimt devynerių Daniele Rustioni, laikomas vienu iš geriausių savo kartos dirigentų.

Jis debiutavo dar būdamas 24-erių Peterburgo Michailovo teatre, kur dirigavo garsios kino režisierės Lilianos Cavani statytą operą „Kaimo garbė“. Milano G. Verdi konservatorijos absolventas, čia įgijęs ne tik dirigavimo, bet ir kompozicijos, fortepijono ir net vargonų specialybes, 2008 m. buvo pakviestas tapti vyriausiuoju Michailovo operos teatro dirigentu. 2010 m. spalį įvyko Daniele Rustioni debiutas Milano „La Scala“ teatre, o šių metų spalį čia jis diriguos G. Puccini „Bohemą“. Po D. Rustioni diriguotos W. A. Mozarto operos „Visos jos tokios“ premjeros Velso nacionalinėje operoje, „Times“ rašė: „Šio kylančio talento neabejotinai laukia dideli darbai.“

Dar viena vilniškių „Figaro vedybų“ staigmena – jauno lietuvių solisto Viktoro Gerasimovo, dainuojančio retu aukštu vyrišku balsu – sopraninu – debiutas išdykėlio Kerubino vaidmeniu kovo 29 d. spektaklyje. Netrukus baigiantis LMTA dainavimo magistrantūros studijas V. Gerasimovas LNOBT scenoje jau yra dainavęs operoje „Orfėjas ir Euridikė“, tačiau didesnį vaidmenį, kaip Kerubino, kurs pirmą kartą.

Jau dvejus metus Lietuvos publiką džiuginančios nuotaikingosios „Figaro vedybos“ pelnė spektakliui ne tik publikos pripažinimą, bet ir apdovanojimų patyrusiems atlikėjams. Sigutė Stonytė už Grafienės vaidmenį pernai buvo apdovanota „Auksiniu scenos kryžiumi“, o Joana Gedmintaitė už Siuzano vaidmenį pelnė operos „Švyturį“. Kovo 29 d. šių dviejų primadonų vertais partneriais bus Vytautas Juozapaitis, Liudas Mikalauskas, Julija Stupnianek, Rafailas Karpis, Vladas Bagdonas ir kiti solistai.
Kovo 30-osios vakarą dainuos Dainius Stumbras, Sandra Janušaitė, Regina Šilinskaitė, Egidijus Dauskurdis, Marta Lukošiūtė, Laima Jonutytė, Jonas Valuckas ir kiti solistai.

„Figaro vedybos“ yra bendras LNOBT, Madrido Karališkosios operos, Gran Kanarijos teatro Pérez Galdós de Las Palmas ir Bilbao operos mylėtojų draugijos pastatymas, premjera Vilniuje įvyko 2010 m.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)