Prie Teatro savaitės akcijos „Kviečiu tave į teatrą“ prisijungė 12 organizatorių, kurie visą savaitę siūlys įsigyti 2 bilietus už 1 kainą į daugiau nei 50 jų šį pavasarį rodomų spektaklių Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje ir Marijampolėje. Bilietus į visus renginius bus galima įsigyti internetu arba „Tiketos“ kasose.

„Šiemet mūsų akcijos „Kviečiu tave į teatrą“ repertuaras ženkliai išsiplėtė. Pernai siūlėme įsigyti bilietus į 31 spektaklį, o šiemet jų jau kone dvigubai daugiau – 55. Be to, šiemet akcija pirmą kartą galės pasinaudoti ne tik didžiųjų Lietuvos miestų – Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos gyventojai, bet ir panevėžiečiai bei marijampoliečiai“, – išaugusiu projektu džiaugiasi Teatrai.lt projekto vadovas Juras Vėželis.

Akcijos „Kviečiu tave į teatrą“ tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į teatrus, jų rodomus spektaklius bei sudaryti palankias sąlygas spektaklius pamatyti teatro mėgėjams bei paskatinti teatro duris praverti spektaklių vengiančią publiką.

„Džiaugiuosi, jog Teatro savaitė ir jos dėka atsiradusi akcija „Kviečiu tave į teatrą“ tampa kasmetine. Praėjusiais metais pirmą kartą surengta akcija mus nustebino savo rezultatais, todėl tikimės, jog šiemet norinčių pakviesti savo artimą į teatrą bus dar daugiau. Norime, kad Teatro diena taptų dar gražesnė ir prasmingesnė“, – sako J. Vėželis.

Pasak prie akcijos prisijungusio „Idioteatro“ prodiuserio Donato Tarasevičiaus, Teatro diena yra gražiausia, kas yra teatre. „Viskas, kas tą dieną vyksta – įvairūs renginiai, specialūs pasirodymai, apdovanojimai – yra nuostabu ir labai pakylėja tiek patį teatrą, tiek teatro žmones. Tai diena, kuri atitolina mus, dirbančius teatre, nuo kasdienybės ir bent tą dieną priverčia patikėti, kad su teatru Lietuvoje yra viskas gerai“, – teigia D. Tarasevičius.

Šių metų akcijos dalyvių sąraše galima rasti tiek teatro grandus – „Oskaro Koršunovo teatrą“, „Keistuolių teatrą“, Cezario Graužinio vadovaujamą „Cezario grupę“, tiek jaunesnius kūrėjus – „Stalo teatrą“, „Idioteatrą“, teatrą „Laimingi žmonės“ ir kt. Be to, akcijoje dalyvauja spektakliai ne tik suaugusiems, bet ir vaikams.

Spektaklių repertuare puikuojasi tiek visiems gerai žinomi ir klasika tapę spektakliai, tiek dar nenugludintos premjeros. Prie akcijos jungiasi „Oskaro Koršunovo teatro“ „Romeo ir Džiuljetos“ istorija, „Miranda“; „Keistuolių teatro“ „Gerbiami piliečiai“, „Vasarotojai“, „Juokdario mirtis arba kas nužudė Šekspyrą“ bei keletas vaikams skirtų spektaklių; „Cezario grupės“ „Lai lai lai“, „Nutolę toliai“, „Drąsi šalis“, „Viskas arba nieko“; „Idioteatro“ premjera „Karo dievas“, „Menas“, „Ša, kalba mamos“; teatro „Laimingi žmonės“ „Vietų nėra“, „Kitais metais, tuo pačiu laiku“, „Atėjau, pamačiau, nugalėjau“; „Menų spaustuvės“ „Sibilė“, „Stebuklingas medis“, „Feel-link“; „Užupio teatro“ „Skapeno klastos“, „Hirosima, mano meile“; „Kauno mažojo teatro“ „Nuo raudonos žiurkės iki žalios žvaigždės“, „Mario Fratti sesuo“, „Žmogus medyje“; „Teatro klubo“ „Šeimos patarėjas“, „Meilė Paryžiuje“, „Jasekas“ ir kt.

Praėjusiais metais į 31 akcijoje „Pakviesk mane į teatrą“ dalyvavusį spektaklį žiūrovai įsigijo daugiau nei 1300 bilietų.

Apie projektą Teatrai.lt:

2010 m. rugsėjį startavęs portalas www.teatrai.lt, į vieną virtualią erdvę sujungė Lietuvos teatrus, meno organizacijas, koncertų sales ir jų lankytojus. Gidas pateikia žiūrovams visą aktualią informaciją – žinias apie premjeras, spektaklius, koncertus, repertuarus, naujausias recenzijas, pokalbius su teatro bei klasikinės muzikos pasaulio žmonėmis. Teatro ir koncertų gidas taip pat turi daugiau nei 4 tūkst. gerbėjų būrį socialiniame tinkle „Facebook“, pristatė specialią programą (aplikaciją), skirtą „iPhone“ išmaniesiems telefonams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją