Septynios premijos už aktualiausius ir ryškiausius publicistinius kūrinius kultūros temomis paskirtos "Lietuvos žinių" žurnalistei Liucijai Armontaitei, teatrologei Salomėjai Burneikaitei, muzikologui Edmundui Gedgaudui, rašytojai Birutei Jonuškaitei, Lietuvos radijo žurnalistei Birutei Liauškienei, šokio kritikei Vitai Mozūraitei ir kultūrologui Almantui Samalavičiui. Premijos dydis - 4875 litai.

Martyno Mažvydo premija už nuopelnus Lietuvos valstybės kalbai, raštijos istorijai ir knygos menui paskirta Vilniaus dailės akademijos Dailėtyros instituto vyr. mokslo darbuotojai Jolitai Liškevičienei.

Premija už bibliotekininkystės, bibliografijos ir knygotyros mokslinius tyrinėjimus bei praktinę veiklą bibliotekose skirta Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos direktorei Bronislavai Lauciuvienei.

Premija už muziejininkystės ir muziejų vertybių restauravimo darbus bus apdovanotas Klaipėdos laikrodžių muziejaus vedėjas Romualdas Martinkus.

Už būdingiausių mūsų krašto tautodailės, amatų tradicijų išsaugojimą ir perdavimą premija įvertintas tautodailininkas Adomas Kvasas.

Folklorinio ansamblio "Ūla" vadovei Janinai Bukantaitei paskirta ministerijos premija už vertingų tradicinės kultūros lobių - papročių, dainų, šokių - išsaugojimą ir pateikimą rinkėjams, archyvams, visuomenei.

Premija už etninės kultūros paveldo rinkimą - brandžius išsamius etnografinius aprašus, folkloro rinkinius, materialaus paveldo kolekcijas, fotodokumentus paskirta kraštotyrininkui Antanui Gasperaičiui.

Debiutinių premijų laureatai šiemet bus apdovanojami pirmą kartą.

Už sėkmingą, produktyvų ir kūrybingą darbą meninio knygos apipavidalinimo srityje bei už personalinę parodą "Sigutės knygos" premija bus įteikta dailininkei Sigutei Chlebinskaitei. Mindaugui Tendziagolskiui bus įteikta premija už netradicinius dinamiškus ir interaktyvius skulptūros darbus, išmoningo sąlyčio su žiūrovais ieškojimą, skulptūros meno sklaidą bei populiarinimą visuomenėje. Gintarė Radvilavičiūtė Kultūros ministerijos premiją pelnė už lėlių, kaukių, plastikos spektaklį suaugusiems "Vienintelė", o fotomenininkė Joana Deltuvaitė premija įvertinta už geriausią profesionalaus fotografijos meno debiutą užsienyje.

Kultūros ministerijos premijos įteikiamos kiekvienais metais nuo 1998-ųjų. Pretendentų į premijas kandidatūras ministerijai teikia Lietuvos kultūros ir meno taryba.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją