Kaip praneša „Panorama“, klasicistinio stiliaus bruožų turintis pastatas pirmąkart minimas 1834-tais metais. Teigiama, kad jis vienintelis Klaipėdoje išlikęs tokio stiliaus ir vienas seniausių to laikotarpio pastatų.

Restauratoriai teigia, kad pastatas, atlaikė ne tik karus, gaisrus, bet ir niekada nebuvo restauruotas. Todėl, prieš jiems įžengiant, atrodė itin apgailėtinai, tačiau nustebino autentiškų detalių gausa.

„Ir perdangos daug kur jau įlūžusios, ir stogas kiauras, ir sienos sutrūkinėjusios ir susidėvėję viskas, bet iš kitos pusės šitame name mes radome labai daug, apie 200 metų senumo autentiškų detalių. Tai – konstrukcijų, detalių, elementų, kurie niekada nebuvo remontuoti, keisti ir išlaikė tą senąją dvasią“, – pasakoja „Pamario restauratorius“ direktorius Aldas Kliukas.

Kaip praneša „Panorama“, restauratoriai aptiko autentiškas ąžuolinės lauko durys, rankenas, vidaus raižinius, krosnių pakuras, itin įspūdingus ąžuolinius vidaus laiptus, besisukančius iki pat pastogės, iki šiol nematytos konstrukcijos langines.

„Kai langinės užveriamos, jos tampa tarsi sienos dalis, kaip lango įrėmintas medinis angokraštis. Bet ir jos atsiveria, ir tarnauja kaip apsauginės langinės – žaliuzės“, – sako A. Kliukas.

Teigiama, kad namą pastatė ir jame gyveno mėsininkas, vėliau jame įsikūrė karstadirbys. Rūsyje restauratoriai aptiko autentišką čia plėtoto verslo įrangą – masyvius kablius lubose ir didžiulius baltai tinkuotus lovius.

Pastatas restauruotas už valstybės ir Europos Sąjungos lėšas – daugiau nei pusantro milijono litų. Iki vasaros čia turėtų įsikurti vienintelis Klaipėdos regione krizių intervencijos centras, kuriame bus teikiama psichologinė pagalba į sunkias gyvenimo situacijas patekusiems žmonėms.