Šventovėje kartu su arkivyskupu lankėsi miesto meras Arvydas Garbaravičius ir atstatymo darbus vykdžiusios bendrovės "YIT Kausta" generalinis direktorius Antanas Butkus.

Po to Kauno arkivyskupijos kurijoje buvo pasirašytas pirmojo darbų etapo priėmimo aktas, pateikta finansinė ataskaita ir tolimesnių darbų planas, taip pat 13-kai labiausiai nusipelniusių šventovės atstatymui asmenų įteikti Kauno arkivyskupijos garbės ženklai - Šiluvos Dievo Motinos medaliai ir padėkos raštai. Juos gavo atstatymo architektas Algimantas Sprindys, miesto meras A.Garbaravičius, bendrovės "YIT Kausta" atstovai, aktyviausi aukų rinkėjai, bažnyčios atstatymo komiteto nariai.

Nors svarbiausi paminklinės bažnyčios atstatymo darbai jau baigti, bet dar liko užbaigti fasadų apdailą, įrengti kolumbariumą, sutvarkyti aplinką. Šiems darbams reikia 5 mln. litų.

Pernai Prisikėlimo bažnyčia buvo įtraukta į Lietuvos tūkstantmečio programą, tačiau šių metų biudžete lėšų bažnyčios atstatymui nebuvo numatyta.

Nuo 1989 metų kultūros paminklo atstatymui jau išleista maždaug 14,7 mln. litų, iš kurių 4 mln. litų skyrė Vyriausybė, likusius - miesto savivaldybė, atstatymo darbus parėmusios bendrovės ir gyventojai.

Sekmadienį, antrąją Kalėdų dieną, kviečiama į šventovės konsekracijos iškilmes, kurioms vadovaus arkivyskupas S.Tamkevičius, dalyvaus Lietuvos vyskupų konferencijos pirmininkas kardinolas Audrys Juozas Bačkis ir Lietuvos vyskupai. Iškilmes tiesiogiai transliuos nacionalinė televizija ir Lietuvos radijo programa "Klasika".

Kitą savaitę paeiliui keturias dienas bus aukojamos šv.Mišios už bažnyčios rėmėjus ir statytojus, mirusius aukotojus, Kauno miesto ir visos šalies gyventojus, dėkojama už besibaigiančius metus.

Iki Naujų metų vakarais šventovėje vyks koncertai, kuriuose dainuos Kauno sakralinės muzikos mokyklos chorai "Pastoralė" ir "Giesmė", Kauno valstybinis choras, gros Kauno kamerinis orkestras ir styginių kvartetas "Collegium".

Nuo kitų metų Prisikėlimo bažnyčioje Mišios sekmadieniais bus aukojamos keturis, šiokiadieniais - vieną kartą.

Kauno savivaldybės parengtuose projektuose numatyta, kad Prisikėlimo bažnyčia ne tik tarnaus tikintiesiems, bet joje galės vykti ir sakralinės muzikos koncertai, paskaitos, čia įrengta apžvalgos aikštelė, netoliese veikia atnaujintas Žaliakalnio funikulierius, todėl bažnyčia taps svarbia Žaliakalnio kultūros centro dalimi.

Prisikėlimo bažnyčia, kaip tautos padėka Dievui už atgautą laisvę, pradėta statyti 1934 metais, bet jos statybas nutraukė sovietų okupacija ir Antrasis pasaulinis karas, po kurio nebaigtame pastate buvo įkurta Kauno radijo ir televizijos gamykla.

1990 metais atkūrus nepriklausomybę, bažnyčia buvo grąžinta tikintiesiems, tačiau ją reikėjo iš esmės rekonstruoti.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją