„Man šis projektas yra svarbus, kaip ir visai mūsų trupei. Tai naujas projektas, kuris praplės tradicinę sąvoką apie choreografija. Čia nėra jokių griežtų taisyklių, tik kūrybine laisvė. Čia galima išlaisvinti vaizduotę ir sujungti klasikinį šokį su šiuolaikiniu šokiu. Vien projekto pavadinimas reiškia, kad šokis kaip veidrodis, kuriame atsispindi stiliai ir talentai“, - entuziastingai pasakojo primabalerina Olga Konošenko.

Prie šio projekto kūrimo prisidės Lietuvoje ir pasaulyje žinomas diskžokėjas Ignas Vanagas (DJ Ignas), padėdamas ruošti grupės „Andain“ baleto garso takelį šokiui. Lietuvos šokių muzikos autoritetas, primabalerinos Olgos Konošenko šokio muzikoje, žiūrovus nustebins įvesdamas gyvus styginius instrumentus, kurie skambės talentingų lietuvių rankose.

„Vis daugiau klausydama muzikos aš susiduriu su ryškiais kontrastingais vaizdais – nuo dieviško kilimo iki kritimo į bedugnę, kur akivaizdžiai pasireiškia blogiausios žmogiškosios prigimties pusės. Ši muzika tiesiog spindi savo energetiniu transu, kurį scenoje pasistengs įgyvendinti Martynas Rimeikis, Kipras Chlebinskas ir Olga Konosenko. Su visa šia komanda išties labai smagu ir lengva dirbti. Čia yra įkvėpimas ir ramybė“, - džiaugsmingai kalbėjo primabalerina Olga Konošenko.

Žiūrovų dėmesį kaustys išskirtinė vakaro choreografija, kuri kuriama visiškai skirtingiems atlikėjams, siekiant užtikrinti maksimalią kokybę ir suderinti ją su atlikėjų kūrybiškumu. Šokyje atsispindės klasikinio ir modernaus meno sintezė, suteikianti galimybę artistams išreikšti tai, ką jie nori.

Tikimasi kad „Kūrybinis impulsas“ taps nuolatine LNOBT sezono dalimi ir tokiu būdu prisidėtų prie Lietuvos choreografijos meno plėtros.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją