Aktorius Dominykas Vaitiekūnas, operos solistas Rafailas Karpis, televizijos projektų ryklys Algis Ramanauskas – Greitai, „Keistuolių teatro“ aktorius Andrius Kaniava, choras „Brevis“, „Tele bim-bam“ vaikai ir kiti jungiasi tam, kad balandžio – gegužės mėnesiais leistųsi į grandiozinį koncertinį turą per 7 Lietuvos arenas.

„Kiek anksčiau solistams išdalinau kūrinių žodžius ir natas, kad senbuviai prisimintų, o naujokai išmoktų žodžius. Nors tikriausias mūsų naujokas solistų tarpe – Vabalą be ūsų vaidinantis Dominykas Vaitiekūnas – savo partiją, kuri, beje, yra viena sudėtingiausių, jau puikiai mokėjo. Iš vaikystės, kaip jis pats sakė. Kol kas didesnį dėmesį skirsime dainavimui, nuo kitos savaitės prie repeticijų prijungsime ir „Tele bim-bam“ vaikus, o kovo pabaigoje rimtai kibsime į choreografines repeticijas“, – planus vardina N. Čereškevičienė.

Iš viso scenoje pasirodys daugiau kaip 50 atlikėjų, kurie papasakos pagal Lietuvos dainiaus Justino Marcinkevičiaus eiles sukurtą „Voro vestuvių“ istoriją. Koncertų metu bus atlikta 17 kūrinių, tarp kurių tokios žinomos dainos kaip: „Rytoj skrisim!“, „Plaštakės keturios“, „Aš daiktą turiu!“ ir kt.

„Tiesa, prieš koncertus teks gerokai padirbėti su kai kurių personažų kostiumais, juos pataisyti. Pavyzdžiui, teks gerokai pamažinti Vabalo be ūsų kostiumą, pasiūti papildomų kostiumų vaikams. Žodžiu, laukia daug, bet įdomaus darbo“, – aiškina „Tele bim-bam“ generolė ir geroji Boružė.

Pasak N. Čereškevičienės, gaila, jog reikia keisti anksčiau buvusį „Tele bim-bam“ vaikų sąstatą, tačiau džiaugiasi, jog jos vadovaujamų vaikų būryje ir šiandiena apstu talentingų ir gabių vaikų.

„Anksčiau vaidmenis „Voro vestuvėse“ kūrę vaikai jau užaugo, daugelio berniukų balsai mutavo, bet jau esu surinkusi jiems pamainą. Žvelgdama į vaikų būrį, iš karto matau, kuris vaikas ir kuriam vaidmeniui tinka. Tačiau dėl to, jog turėsime ne vieną, o net 7 koncertus, kai kuriems svarbesniems vaidmenims atlikti turėsime po keletą vaikų, kad jiems tektų mažesnis krūvis“, – sako vadovė.

Geriausių „Voro vestuvių“ dainų koncertus, kurių maratonas prasidės balandžio 15 d. Utenos arenoje, iš viso galės išgirsti apie 30 tūkst. Lietuvos gyventojų. Voro svita taip pat lankysis Alytaus, Kauno „Žalgirio“, Šiaulių, Panevėžio „Cido“, Klaipėdos „Švyturio“ ir Vilniaus „Siemens“ arenose. Sostinės arenoje įvyks finalinis turo koncertas.

„Tai turbūt pirmas kartas, kai toks visai šeimai skirtas koncertas keliaus po visą Lietuvą. Pastebime, jog šiuo koncertiniu turu ypač aktyviai domisi ir bilietus į renginį šluoja Kauno, Klaipėdos, Vilniaus ir Panevėžio gyventojai. Nuo jų ne ką atsilieka Uteniškiai, Alytiškiai ir Šiauliečiai, o artėjant koncertų šiuose miestuose datai pastebime sparčiai augantį domėjimąsi, – sako koncertinį turą organizuojančios bendrovės „Seven Live“ vadovas Juras Vėželis bei pabrėžia, jog tai bus kitokios „Voro vestuvės“.

J. Vėželis džiaugiasi, kad žiūrovai galės išvysti modernų ir atnaujintą „Voro vestuvių“ pastatymą: „Visas siužetas bus panašus, bet tai bus visai kitoks – koncertinis šou variantas. „Voro vestuvės“ atgims naujomis spalvomis, naudosime daug inovatyvių technologinių sprendimų, atraktyvių detalių“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją