„Kai Ramoną Vargasą išgirdau mūsų operos teatro scenoje, sužavėjo jo švelnus lyg aksomas ir tviskantis balsas. Dainininkas elegantiškas ir šiltai bendraujantis. Savo mėgstamiausiu užsiėmimu įvardijantis dainavimą, solistas tai priima kaip gyvenimo dovaną, kaip nepakeičiamą savo gyvenimo kelią. Buvo neeilinis įvykis šalies muzikiniame gyvenime išgirsti elitinio operos pasaulio atstovą“, – sako operos solistė Sigutė Stonytė, dainavusi tame pačiame „Gala koncerte“ Vilniuje, kaip ir Ramonas Vargasas.

Šis Londono karališkuose operos rūmuose, Niujorko Metropoliteno, Milano „La Scala“, Paryžiaus Bastilijos, Vienos valstybinėje ir kitose žymiausiose pasaulio operose dainuojantis solistas yra daugelio tarptautinių meno ir muzikos apdovanojimų laimėtojas, tarp kurių – geriausio Italijos operos dainininko titulas, tarptautinio operos temomis rašančios žurnalo „Opera Now“ suteiktas geriausio 2000 metų menininko bei Vokietijos „Echo Klassik“ metų dainininko apdovanojimas.

Operoje „Bohema“, kurią tiesiogiai transliuos „Multikino“, Ramono Vargaso kuriamo veikėjo Rodolfo mylimosios Mimi vaidmenį atlieka italų sopranas, Lučiano Pavaročio vokalo konkurso laimėtoja Fiorenza Cedolins. Pasak S. Stonytės, tai nepaprastai intensyvų balsą turinti solistė. Labai įvairi jos kūrybinė biografija ir garsiausi operos teatrai, kuriuose ji dirba, leidžia manyti, jog ji – verta R. Vargaso partnerė.

Kitus vaidmenis operoje „Bohema“ Barselonos didžiojo licėjaus teatro scenoje atliks britų baritonas Christopher Maltman, ispanų baritonas Gabriel Bermudez, ispanų sopranas Ainhoa Arteta. Operos režisierius – Giancarlo del Monaco, už nuopelnus menui įvertintas valstybiniais apdovanojimais Vokietijoje, Italijoje, Ispanijoje, Brazilijoje, Prancūzijoje, JAV.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją