Pasak parodos kuratorių, jos leitmotyvas yra dabartį ir praeitį jungiantys kūriniai. Į gintarą įlydytos vinys ar metalo gabaliukai simbolizuoja šiuolaikinio amžiaus inkliuzus, patekusius į milijonų metų senumo sakus. Lankytojus stebins ir prie gintaro priderinti arklio ašutai ar vyniojamas popierius - būtent šias medžiagas nuolat naudoja viena žinomiausių Lietuvos juvelyrių – Birutė Stulgaitė.

Be juvelyrikos, parodos lankytojai galės susipažinti ir su lietuviško porceliano, meistriškai ištapytų, „veltų“ ar kitokia technika sukurtomis miniatiūromis bei originaliu rankų darbo popieriumi.

Paroda „Gražiai gyventi neuždrausi“ Maskvoje surengta bendradarbiaujant Kultūros ministerijai, Lietuvos institutui, Lietuvos Respublikos ambasadai Rusijoje bei galerijai „Meno Niša“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją