Knygoje, kurią kitų metų pradžioje išleis leidykla "Baltos lankos", pasakojama apie netikėtai per šv.Kalėdas intifados (palestiniečių sukilimo) krečiamame Izraelyje susipažinusius du lietuvius - pagyvenęs vyras pagelbsti jaunai moteriai, sulaikytai policijos už nelegalų darbą šalyje.

Rašytojas BNS pasakojo, jog šią siužetinę liniją padiktavo jo paties patirtis. Žurnalistu maždaug prieš dešimtmetį Izraelyje dirbęs M.Zingeris taip pat pagelbėjo vienai lietuvei, policijos sulaikytai už prostituciją.

Kūrinio ištraukas autorius jau skaitė rudenį vykusiame prozos festivalyje "Europos literatūros dienos Šiauliuose".

Romaną ketinama pristatyti kitų metų vasario mėnesį Vilniaus tarptautinėje knygų mugėje.

Žurnalistas, prozininkas, poetas, dramaturgas bei vertėjas M.Zingeris debiutavo 1984 metais eilėraščių knyga "Namas iš kedro". Rašytojas yra išvertęs knygų iš rusų ir anglų kalbų. Jo paties kūryba versta į vokiečių, prancūzų, anglų, danų, rusų, jidiš, suomių, lenkų bei vengrų kalbas.

Eilėraščių knyga "Vakaras vaikystėje" atnešė M.Zingeriui geriausio 1990-aisiais debiutavusio autoriaus titulą, o romanas "Iliuzionas" pripažintas geriausia 2001-ųjų metų knyga.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją