Pirmuoju susitikimo akordu tapo legendinė dainininkės daina „Ave Marija“. „Aš kiekvieną dieną, kiekviename koncerte dėkoju Dievui ir Marijai... Už ką? Už jus, jūsų meilę, juk be jūsų meilės aš negalėčiau taip ilgai išbūti scenoje“, - jaudulio pilnu balsu kalbėjo dainininkė.
 
N. Paltinienei skirta valanda netrukus prisipildė jausmingais prisiminimais ir asmeniškomis patirtimis. Išskirtinio balso savininkė, kurio nesupainiosi su nei vienu kitu vos išgirdus, prisiminė, kiek daug kantrybės reikėdavo dainininkę mokinti taisyklingos tarties. „Iki dešimt metų aš visiškai nekalbėjau lietuviškai, namuose pamotė buvo ne lietuvė. O dabar, atrodo, jau kalbu gerai“, - šypsojosi atlikėja.
 
Niekada neatsisako labdaros

Pristatyme dalyvavęs geras dainininkės draugas, kunigas Arūnas Peškaitis gyrė N. Paltinienę kaip ypatingai nuoširdų žmogų. Pasak jo, jų dviejų daugystė prasidėjo prieš dešimt metų. Kadangi jis Pranciškonų ordine buvo ir yra atsakingas už kultūrinius labdaros projektus, paprašė prie jų prisidėti ir atlikėją.
 
„Nelly tikėjimą išreiškia ne tik malda, ne tik giesme Švenčiausiajai Mergelei Marijai, bet ir savo laikysena. Ji niekada nėra atsisakiusi dainuoti labdarai. Patikėkite, tai nėra taip dažna Lietuvoje. Kai klausausi šiandien Nelly dainos apie tai, kad ji norėtų grįžti atgalios, pagalvojau, kur čia grįžti? Ji yra jauna ir kas netikite, galite pasidomėti – Nelly dar turi labai jaunus scenos partnerius“, - šypsojosi jis.

Dega meile kūrybai

Po jausmingų išpažinčių ir širdį virpinančių žodžių N. Paltinienė atliko dainą „Verkti tikrai“ nereikia ir pradėjo šokti scenoje, tarsi atliktų gyvenimo šokį. Susirinkusi publika netruko užsikrėsti linksma nuotaika, plojo, trypė į taktą, dainavo. „Matote, kiek daug tos energijos yra! Šast ir nustūmė mus visus nuo scenos krašto“, - šypsojosi renginį vedusi Virginija Kochanskytė.

„Sėdintiems salėje rūpi gyvenimo ilgaamžiškumas, o esantiems scenoje – sceninis. Didelė likimo dovana nors kartą atsidurti su Nelly scenoje. Tada supranti, kaip gali išlaikyti tą amžiną gyvenimą scenoje, taip degti meile dainai, meile žodžiui, meile muzikai, meile kūrybai ir liepsnoti, kaip liepsnoja Nelly. Tik toks gali būti sceninio ilgaamžiškumo garantas, kokį ji mums ir demonstruoja“, - kalbėjo aktorė.

Populiaru yra liaudiška

Pristatyme dalyvavusi etnologė Gražina Kadžytė prasitarė išgirstanti komentarų, kodėl ji, folkloro atstovė, dalyvaujanti populiariosios estrados dainininkės renginyje. „Populiari reiškia tą patį, ką liaudiška. Žmonės susidarę stereotipus, kad etnografai, folkloristai yra būtinai pagonys. Kodėl mes norime sukurti rėmelius, į juos įsisprausti ir kabėti kaip portretai ant sienos nesusiliesdami. Viskas gali sutilpti“, - atsakė ji.
 
„Šioje biografijoje matome, kaip viskas žmogaus gyvenime susisieja. Mes gi žinome, kad ir tų senųjų dainų buvo sukurta daug daugiau, bet laikas išgrynino ir paliko tik tas, kuriose kalbama apie esminius žmogaus gyvenime dalykus – apie meilę, apie pagarbą vieni kitiems, apie gimtinės žemės trauką ir kitus dalykus“, - šypsojosi moteris.
 
Labiausiai G. Kadžytei įsiminė viena Nelly frazė. „Mes paklausėme, iš kur tas amžinasis jaunystės, gerumo, amžinumo žavesys. Dainuok, mylėk ir niekam nepavydėk. Tiek mažai ir tiek daug... Ačiū jums už tą mintį, labai gerą patarimą, kurį nešiosiu per gyvenimą ir, manau, mes visi, pasiėmę jūsų knygą“, - ištarė ji ir vylėsi, kad ši frazė pateks į kitą jos knygą.
 
Leidyklos „Žara“ direktorė Ramutė Žandarienė pasakojo, kad rengiant pirmąją knygą, Nelly jai atvežė net tris dėžes informacijos, kurios į vieną knygą tiesiog nebuvo įmanoma sudėti. Visiems girdint buvo pažadėta, kad kitais metais pasaulį turėtų išvysti antrasis knygos tomas, kuriame turėtų nugulti šiek tiek mažiau nuotraukų ir daugiau žodžių.

N. Paltinienė yra patekusi į agentūros „Factum“ rekordų knygą kaip daugiausiai metų dainuojanti solistė. Dainuoti dainininkė pradėjo 1951 m. Klaipėdos miesto Ryšių darbuotojų profsąjungos meninės saviveiklos ansamblyje, vadovaujamame Aurelijos Daunorienės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)