Vakaro programoje paskutinį sykį kartu pasirodys jaunieji choreografai - A. Cholinos kurso Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje aktoriaus-šokėjo specialybės studentai. Lapkritį kartu su "Bolero" jie pristatė savo pačių sukurtas šokio kompozicijas.

"Bolero" vaidmenis atliks baleto artistai ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijos aktorių-šokėjų specialybės studentai: Donatas Bakėjus, Eligijus Butkus, Martynas Rimeikis, Aurimas Sibirskas, Nerijus Tauskus, Igoris Zaripovas, Andrius Žužžalkinas. Kostiumų autorė - dailininkė Jolanta Rimkutė.

Pirmoje vakaro dalyje pasirodys A. Cholinos studentai. Teatro scenoje trečio kurso būsimieji aktoriai šokėjai atliks monologus, duetus ir didesnės formos kūrinius. Tai jau antroji choreografės aktorių-šokėjų laida.

Mažoji A. Cholinos šokio teatro premjera "Bolero" - tai dvidešimties minučių miniatiūra, šokio leksika, pasakojanti apie vyrus ir jų skirtingas emocines būsenas - nuo švelnumo iki galinčių sukelti karus.

Pirmą kartą su šiuo kūriniu choreografė susipažino dar kurdama savo diplominį darbą Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre 1994 metais. Naujasis "Bolero" specialiai kuriamas Tarptautiniam menų festivaliui - "Budapest Spring Festival" Vengrijoje, kur bus pristatomas kitų metų kovą.

Gruodžio 14 d. Nacionalinio dramos teatro Mažojoje salėje A. Cholinos šokio teatras parodys taip pat į "Budapest spring festival" pakviestą spektaklį "Bernardos Albos namai". Gruodžio 16 d. sostinės "Siemens arenoje" bus pristatomas festivaliui Italijoje atnaujintas spektaklis "Tango in Fa", o antrą Šv. Kalėdų dieną, gruodžio 26-ąją, žiūrovai kviečiami į šokio spektaklį "Romeo ir Džuljeta" pagal Viljamo Šekspyro tragediją Lietuvos nacionaliniame dramos teatre.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją