Šiame miuzikle R. Voitechovskojos gyvenimo vyras Deividas Norvilas atlieka kuproto varpininko Kvazimodo vaidmenį, kuris beviltiškai myli čigonę Esmeraldą (Evelina Anusauskaitė). R.Voitechovskaja įkūnys Fluer de Lys, kuri dainuos apie meilę kapitonui Febui (Egidijus Bavikinas, Mindaugas Zimkus).

Be debiutantės miuzikle „Paryžiaus katedra“ bus galima išvysti ir išgirsti daugelį Lietuvos teatro ir muzikos atlikėjų. Apie meilę dieviško grožio čigonei scenoje dainuos bažnyčios tarnas Frolas (Viktoras Malinauskas), kapitonas Febas (Egidijus Bavikinas, Mindaugas Zimkus). Miuzikle taip pat pasirodys Vaida Genytė, Povilas Meškėla, Jeronimas Milius, Vladas Kovaliovas, Česlovas Gabalis ir kiti.

Viktoro Hugo romano „Paryžiaus katedra“ motyvais pastatytas ir Ramūno Marcinkaus režisuotas miuziklas – tai istorija apie meilės ir aistros draskomą jaunos Esmeraldos širdį, apie blogio ir gėrio kovą, apie rūpestį ir atsidavimą, puikybės ir dorovės akistatą. Esmeraldos likimas tragiškas, tačiau amžina meilė ir tyri jausmai Kvazimodo širdyje išlieka rusenti iki gyvenimo pabaigos.

Muzika miuziklui „Paryžiaus katedra“ pradėta kurti 1993 metais, kuomet garsus prancūzų autorius Lukas Plamondonas (Luck Plamandon) parašė preliminarius tekstus 30 dainų ir juos parodė vienam garsiausių Prancūzijos kompozitorių Ričardui Končiantė (Richard Cocciante). Kompozitorius jau turėjo keletą sukurtų melodijų, kurias ir pasiūlė šiam miuziklui. Vėliau šios dainos tapo hitais: „Belle”, “Dance mon Esmeralda” ir “Le temps des cathedrals”. Singlas „Belle“ prancūzų muzikos „Top 10“ pirmoje vietoje laikėsi net 33 savaites. Būtent ši daina buvo pripažinta pačia gražiausia per 50 metų.

Miuziklas “Paryžiaus katedra“ įrašytas į Gineso rekordų knygą, kaip labiausiai perkamas miuziklas. Vien tik prancūziškai kalbančiose šalyse buvo parduota apie 7 milijonus įrašų.

Paskutinieji miuziklo „Paryžiaus katedra“ pasirodymai:

2012-03-07 - Kaunas, „Girstutis“
2012-03-08 - Mažeikiai, kultūros centras
2012-03-15 - Vilnius, Ūkio banko teatro arena
2012-03-21 - Marijampolė, kultūros centras
2012-03-23 - Klaipėda, „Švyturio“ arena
2012-03-27 - Šiauliai, kultūros centras
2012-03-29 - Panevėžys, Bendruomenių rūmai
2012-03-31 - Alytus, miesto teatras

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją