Penktadienį 14 val. 5.2 konferencijų salėje apie lietuviškąjį liberalizmą kalbėsis LR Prezidentas Valdas Adamkus, Mykolas Drunga, Darius Kuolys, Eugenijus Gentvilas, sudarytojas Leonidas Donskis.

Šeštadienį 14 val. konferencijų salėje 5.3 buvęs kompanijos Eli Lilly & Company generalinis direktorius Johnas Virapenas atskleis farmacijos pramonės paslaptis. Savo knygoje jis prisipažįsta pats prisidėjęs prie tam tikrų visuomenei žalingų vaistų įvedimo į rinką. Dabar savo jėgas Johnas Virapenas skiria kovai prieš korupciją vaistų rinkoje. Apie tai kartu su Johnu Virapenu šnekėsis medicinos mokslų daktaras Vytautas Stonkus.

Šeštadienį 16 val. 5.3 salėje laukiami meniškos sielos žmonės. Estetas, filosofas Leonidas Donskis pristatys savo naują knygą „Mažoji Europa“. Ši knyga, persmelkta nostalgijos praeičiai ir didingoms epochoms, meilės senamiesčiams ir meno kūriniams, skaitytojui atveria įspūdingą mažųjų istorinių Europos miestų kultūrinę panoramą.

Taip pat knygų mėgėjai laukiami leidyklos „Versus aureus“ stende. Šiais metais leidykla pasiūlys daug naujienų: Nirvanos gerbėjai džiaugsis Kurto Cobaino lietuviškai išleista biografija, sveikata besidomintiems įdomi ir naudinga Pulitzerio premijos laureato Siddarthos Mukherjee knyga „Visų ligų karalius: vėžio biografija“, taip pat Sofi Oksanen kūrybą jau spėjusių įvertinti skaitytojų lauks antroji jos knyga lietuviškai „Stalino karvės“.

Politika ir istorija besidomintys turės galimybę įsigyti tik ką pasirodžiusias knygas: A. Anušauskas „Teroras 1940–1958 m.“, Ina Navazelskis „Fragmentai ir lūžiai: reportažas iš Vilniaus 1990–1991 metais“, Gediminas Navaitis „Geriausias pasirinkimas: laimingesnės Lietuvos galimybė“. Be abejo, daug kitų puikių knygų laukia savo skaitytojų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją