Kino mėgėjai galės pamatyti dokumentinius filmus apie lietuvių literatūros klasikus Vincą Mykolaitį Putiną, Joną Biliūną, Vytautą Mačernį, Justiną Marcinkevičių, apie garsios danų rašytojos Karen Bliksen (Blixen) gyvenimą, lenkų pedagogo ir rašytojo Janušo Korčako tragiškus gyvenimo metus Antrojo pasaulinio karo laikais. Taip pat bus parodytas dokumentinis filmas apie jaunimo ekspediciją Tomsko srityje Rusijoje, švedų režisieriaus Jono Ohmano dokumentinis filmas apie partizanų vado Juozo Lukšos-Daumanto likimą ir kiti.

Vaidybinio kino gerbėjų lauks danų rašytojos K. Bliksen kūrinio "Babetės puota" ekranizacija, pelniusi "Oskarą", filmas apie mados legendos Coco Chanel ir kompozitoriaus Igorio Stravinskio meilės istoriją, danų literatūros klasiko Hanso Kristiano Anderseno pasakos "Laukinės gulbės" ekranizacija, kito garsaus danų rašytojo Martino Anderseno-Nexes romano "Pelė užkariautoja" ekranizacija, pelniusi Kanų kino festivalio auksą ir "Oskarą", norvegų rašytojo Nobelio premijos laureato Knuto Hamsuno romano "Badas" ekranizacija ir kiti.

Vilniaus knygų mugė šiemet tęs ir kitą tradiciją, kuri ekraną sieja su literatūra ir jos kūrėjais. Rašytojų kampas vėl veiks drauge su Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos studija. Visas keturias mugės dienas šioje studijoje vyks ne tik renginiai - čia bus filmuojamos laidos, interviu su rašytojais, mugės svečiais, kitais menininkais, vyks tiesioginės radijo transliacijos iš mugės.

Vilniaus knygų mugė Litexpo rūmuose veiks vasario 23-26 dienomis.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją