Kasmet švenčiant galerijos gimtadienį, tradiciškai rengiamos parodos, kuriose kviečiami dalyvauti pirmosios galerijos parodos "Auksas mene" autoriai ir menininkai, tapę ištikimais šios galerijos bičiuliais.

Prieš dvejus metus į parodą "Auksas mene" buvo pakviesti žinomi Lietuvos dailininkai, savo kūriniuose naudojantys taurųjį metalą - auksą. Ši paroda visuomenei buvo kiek netikėta, nes tarp jos autorių vyravo ne juvelyrai, o įvairių vaizduojamojo meno kūrėjai, savaip interpretavę pasiūlytą "aukso" temą.

Antroji metinė paroda buvo pavadinta "Auksinis menas". Joje eksponuotas žinomų Lietuvos menininkų kūrybos "aukso fondas". Prieš metus dailininkai pristatė geriausius savo kūrinius, sukurtus nepriklausomybės laikotarpiu ir nepatekusius į privačias kolekcijas, neišvežtus į užsienį, bet ir nepatekusius į valstybinių muziejų rinkinius.

Šiemet proginė paroda "Auksinis menas II" eksperimentui sukvietė ištikimus "Meno nišos" autorius. Garsūs tapytojai, grafikai, keramikai, tekstilininkai buvo paakinti sukurti juvelyrinius dirbinius, kuriuose atsispindėtų individuali jų kūrybos stilistika ir meninis braižas. Šiai kūrybinei provokacijai pasidavė tapytojai Šarūnas Sauka, Dalia Kasčiūnaitė, Arūnė Tornau, Viktoras Binkis, grafikė Elvyra Katalina Kriaučiūnaitė, keramikė Jolanta Kvašytė, grafikas Marius Jonutis ir keramikė Nomeda Marčėnaitė, tekstilininkė Eglė Bogdanienė ir jos vadovaujamos Vilniaus dailės akademijos tekstilės katedros studentės.

Pasak galerijos šeimininkių Dianos Stomienės ir Marytės Gurevičienės, kasmetinė galerijos paroda aukso tema visada tampa Lietuvos meninio gyvenimo įvykiu, nes atveria kaskart vis naujas raiškos galimybes kūrėjams ir pateikia didelį estetinį malonumą žiūrovams. Tačiau šiemet metinių proga Auksakalių gildijos galerija "Meno niša" savo programą papildė dar dviem parodomis, kurios siejasi ir su galerijos veikla Vilniaus miesto savivaldybės Dailiųjų amatų, etnografinių verslų ir mugių programoje.

Greta parodos "Auksinis menas II" parengtoje ekspozicijoje "Vienas gramas aukso" savo kūrinius pristato žinomi Lietuvos juvelyrai, taip pat rodoma šį rudenį Kintuose vykusio tarptautinio emalio miniatiūrų simpoziumo "Pamario ženklai" dalyvių darbų kolekcija. Grupė juvelyrų pamaryje unikalia emalio technika kūrė darbus, kuriuose įkūnijo pamario krašto legendas, istoriją, tradicijas, gamtos impresijas, specifinius šio krašto ženklus ir simbolius.

Trys proginės parodos "Meno nišoje" įsikurs iki Trijų karalių.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją