G. Padegimas puikiai nusiteikęs – juokauja, kad kas gali būti geriau, kaip per savo šešiasdešimtąjį gimtadienį rodyti spektaklį apie... gimtadienį.

Airijos Čechovu vadinamo B. Frielo pjesėje „Stebuklingasis Tenesis“ draugo gimtadienio atvykusios švęsti trys sutuoktinių poros pasakoja savo istorijas.

„Labai skaudi pjesė apie tai, kad gali nugyventi visą gyvenimą per parą, ir vis tik gyvenimas tęsiasi, nepaisant to, kad, pavyzdžiui, Trišės vyras mirs už trijų mėnesių“, – sako aktorė Inesa Paliulytė.

Režisierius pastebi, kad pjesės veikėjai, kurių gyvenime būta išdavysčių ir įžeidimų, svarbiu metu gali susivienyti ir viens kitam būti geri – to jis pasigenda mūsų kasdienybėje.

Anot G. Padegimo, spektaklio veikėjų lūpomis jis su bendraminčiais nori kalbėti ir apie save teatre bei gyvenime.

„Žmogiškai laimei, išsipildymui ribų nėra ir aš dabar labai noriu, kad mano studentai išskleistų sparnus. Mano didžiausias troškimas, kad būtų, kas mano kartos, to teatro – ne kaip pramogų verslo, bet rimto instituto – veiklą pratęstų“, – tvirtina režisierius G. Padegimas.

Per keturiasdešimt karjeros metų G. Padegimas režisavo 103 spektaklius, sukūrė teatro ir kino vaidmenų.

Beje, laukiant „Stebuklingojo Tenesio“ premjeros, ant Laisvės alėjos medžių kabančio laivelio galima parašyti trumpiausią laišką draugui, o galbūt ir linkėjimą sukaktuvininkui.