Nežinau, ar tai atsitiktinumas, bet pagal mano apskaičiavimus Jūsų duetas teatro scenoje susitinka jau bemaž septintąjį kartą, bet dar niekada jūsų kuriami personažai nebuvo susieti tokiais artimais ryšiais kaip Jurgis Mačiūnas ir jo mama Leokadija. Kuo yra ypatingas šis duetas? Ar galime ateityje tikėtis jus išvysti „Žvaigždžių duetuose“?

Ainis Storpirštis: Aš manau, kad tai tik kvailas septintas atsitiktinumas. Mes su Aldona jau nebe vaikai ir svajonėms laiko nebetiek ir daug, bet... tai nereiškia, kad mes sakom ne - esam atviri įvairiem pasiūlymam ir, kaip sakė Smule Young: „You never know" kur žvaigždės nuves. (šypteli)

Aldona Vilutytė: Manau, mus tikrai kartu dar išvysite įvairiose teatrinėse ir neteatrinėse erdvėse, nes aš jaučiu, kad mus sieja ypatingas subtilus ryšys dar iš praeitų gyvenimų. 

Spektaklio režisierius-kompozitorius-muzikantas-mokytojas-tėvas Vidas Bareikis dažnai akcentuoja, jog kūryboje svarbiausia procesas, o ne rezultatas. Kaip vartodami tik būdvardžius apibūdintumėte šio spektaklio kūrybinį procesą?

A: Generacinis

A: Higieniškas

A: Įtemptas, gal net kiek stresinis.

A: Provokatyvus, psichofiziškai sudėtingas reikalas.

A: Vertas. Vertas. Vertas. 

Dabar šiek tiek nukrypkime į šoną ir prisiminkime neseniai pasklidusius gandus, kad jūsų duetas neapsiriboja vien scenos erdvėmis. Kaip pakomentuotumėte tokias antis?

Aldona: Aš nenorėčiau šnekėti tokiom atvirom temom.

Ainis: Buvimą su Aldona aš galėčiau apibūdinti kaip liūdną situaciją. O jei kažkas kažką pamatė ar nugirdo, galiu patikinti, kad tai tiktai spektaklis, mūsų mažas vadinimas. (šelmiškai gurkteli)

Aldona: Patylėtum tu. (nuleidžia akis) 

Grįžkime prie būsimosios premjeros. Ar galėtumėte apibūdinti ne tik savo kolegos kuriamą personažą, bet ir kūrėją – ką galėtų Ainis pasakyti apie Aldoną, o Aldona apie Vainių?

Ainis: Jurgio mama, manau , yra neeilinė moteris, kuri padarė milžinišką įtaką Mačiūno gyvenime, ir juos tikrai siejo keistas ryšys, kuris dažnai verčia susimąstyti apie realius kai kurių žmonių santykius, o jei kalbėčiau apie A.Vilutytę… Aldona jau ne pirmus metus trinasi teatre ir vadinti ją naujoke būtų kvaila. Manau, kad ši universali aktorė jau ne kartą įrodė savo meistriškumą ir šis vaidmuo jai tėra tik DAR viena vyšnia ant jos torto. Neslėpsiu, kad žaviuosi Aldonos kaip šokėjos meistriškumu. Ši moteris nesiliauja mane stebinus...

Aldona: Jurgis buvo vadinamas debesies ir Hitlerio hibridu, manau, tai daug ką pasako... O Vainius... Pespektyvus ir daug žadantis, kūrybingas... Ainis: Gal norėtumėt bulvinių blynų? (mandagiai nutraukė Aldonos mintį Ainis) Tai mano mėgstamas patiekalas... 

Spektaklis bus rodomas netradicinėje teatrui erdvėje – „LION skater“ riedlenčių parke („Kablys“, Kauno g. 5). Kokių akrobatinių ir sceninių triukų galime tikėtis spektaklyje?

Ainis: Nenorėčiau atskleisti visų kortų, bet išvysite ne vieną gerai sudėtą jauną kūną. Vaikinai rodys akrobatikos bei žongliravimo triukus. Dėl vieno triuko Dovydas Stončius net konsultavosi su lakūnu... (šypteli)

Aldona: O Monikai Alseikaitei teko perprasti rytų kovos menų paslaptis. Bet ir pats Ainis net dvi savaites vaikščiojo pas trenerį Liudą Gedgaudą ir nekantriai laukia, kada galės pademonstruot rezultatus. Apskritai, personažai, kurie susitiks šiame spektaklyje, yra be galo spalvingi: YOKO ONO, Jonas Mekas, Nam June Paikas ir kt., todėl rezultatas bus įdomus. Ainis: Atleisk už prieš tai. (sušnibžda Ainis pilna burna) 

Visi puikiai žinome, kad "fluxus" lietuviškai reiškia “klizma”. Kokios Jūsų asmeninės savybės paskatino dalyvauti šioje meninėje provokacijoje?

Aldona: Aš neturėjau pasirinkimo. Pagrindinė priežastis buvo Ainis, nes ir medžiaga, ir kūrybinė komanda, ir režisierius man priminė šarlatanus. Ainis: O gal mes patys ir esame šarlatanai? (abu suokalbiškai susižvalgo)

Šiame sezone tai jau trečias Ainio pagrindinis vyro vaidmuo. Tuo tarpu Aldona šiais metais nesuvaidino dar nei vieno pagrindinio vyro vaidmens. Kaip matote savo aktorinę vyro karjerą ateinančių penkerių metų bėgyje?

Aldona: Pradžioje buvo planuojama, kad vaidinsiu vieną pagrindinių personažų- LEGO, o tik vėliau pamačius, kad esu žmogus, teko persiorientuoti į motinos vaidmenį. Tačiau, kaip supratote iš mano dalyvavimo šiame performanse, neatsisakau provokuojančių kūrybinių pasiūlymų.

Ainis: Man su vyriškais vaidmenimis nėra lengva.. Mielai praplėsčiau savo CV viena kita vėjavaike. (mirklteli abi akis Aldonai)

J.Mačiūnas garsėjo savo ekscentriškais meno kūriniais, gal galėtumėte įvardinti po vieną įdomiausią sau ir viskas?

Ainis: Nelengvas klausimas, bet jei reikia išskirti vieną, tai ko gero būtų…

Aldona: Jis pats yra idomiausias ir ekscentriškiausias meno kūrinys. Ainis: Taip. 

Dabar grįžkime atgal prie gyvenimo godų. Ne paslaptis, kad esate šio spektakliaus režisieriaus sūnaus krikšto tėvai – ar nemanote, jog darbas kartu yra viešųjų ir privačiųjų santykių sumaišymas? Ir ar neslegia sunki atsakomybė, kurią prisiėmėte šiuo žingsniu?

Ainis: Tiesa sakant, nelabai. Neslėpsiu, kad tai nėra pirmas kartas, kai taip paslystu, bet, manau, ir ne paskutinis. Kaip sako, žmogus ir šeriamas pripranta.

Janis Mačiusa: Turite omeny - kariamą šunį?

Ainis: Na, esmę, man rodos, mes visi supratom.

Nebekankinsiu. Kaip rašė filosofas Anonimas: „Džentelmenas yra toks žmogus, kuris moka groti akordeonu, bet negroja.” Gal galėtume pokalbio pabaigai išgirsti po vieną Aldonos ir Ainio sentenciją?

Aldona: Nerk giliai...

Ainis: Manau, kad jei labai ilgai eisi, tai tikrai kur nors nueisi. Ko palinkėtumėte žiūrovams Valentino dienos proga? Ainis: Apkabinti šalia esantį žmogų bei sušildyti jo nerimą savo meile. Aldona: (verkia).

Su Aldona Vilutyte ir Ainiu Storpirščiu bus galima susitikti spektaklio-provokacijos „MR.FLUXUS arba ŠARLATANAI?“ premjeriniuose spektakliose, kurie vasario 29 d., kovo 1,2 dienomis vyks „LION skater“ riedlenčių parke.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)