„Baletą žiūrėsiantys šio meno mylėtojai turės galimybę vaizdo ir muzikos pagalba keliauti per Viduržemio jūros šalis. „Mediterranea“ skamba ne tik to regiono folkloro muzika, bet įvairūs muzikos žanrai – nuo populiarios turkiškos iki archajiškų graikų melodijų ir garsiausių kompozitorių – klasikos genijaus Mocarto bei vieno žymiausių XX amžiaus kompozitorių Ligečio kūrinių“, – pranešime spaudai sako kino centro „Multikino“ rinkodaros vadovas Raimundas Bilinskas.

Geriausiu Italijos šokėju pripažintas Mauro Bigonzetti, pasak kritikų, šokyje pilnai atskleidžia savo asmenybę: joje glūdinčią nesibaigiančią ištvermę. Jo energingi, drąsūs šokiai staiga tampa intymūs ir lyriški, juose darniai apjungiami akivaizdi jėga ir slaptas švelnumas, kuris patraukia auditoriją ir laiko prikaustęs jos dėmesį. Šie Mauro Bigonzetti choreografijos bruožai būdingi ir „Mediterranea“ baletui, kuriame subtiliai balansuojama tarp lyriškumo ir grynos energijos.

Vaidmenis balete kuria „La Scala“ baleto trupė, kurioje – šio visame pasaulyje garsaus teatro žvaigždė Massimo Murru, šokęs Buenos Airių, Sidnėjaus, Melburno, Niujorko, Los Andželo, Londono, Berlyno, Paryžiaus, Meksiko miesto scenose. Jis buvo vienas baleto klasiko, choreografo ir šokėjo Rolando Petito favoritų. „Mediterranea“ balete, kurį rodys „Multikino“, šoka ir kitas su šiuo legendiniu choreografu dirbęs baleto šokėjas Antonino Sutera.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją