Akciją parėmusi Lietuvos televizija rodys reportažus apie menininkus, vaikus, neįgaliuosius, senukus, kurie kuria angelus, taip pat kvies žiūrovus aukoti pinigų. Jie bus skirti tam, kad gruodžio 26-ąją kalėdinį jaunųjų Lietuvos talentų koncertą "Angelai vaikams" pamatytų ne tik sostinės, bet ir kitų miestų bei kaimų vaikai.

Paslapčių kupiną Kalėdų istoriją pagal Vytauto Landsbergio jaunesniojo "Angelų pasakas" vaikams atskleis angelai Gabrielius ir Mykolas. "Jiems padės populiariosios "Mokinukės", grupė "Hey", mažasis reperis Lukas ir kiti jaunieji Lietuvos atlikėjai", - pasakojo koncerto režisierius Žilvinas Ramanauskas.

Akciją parėmę "Lietuvos geležinkeliai" vaikams skirs tris traukinius. Antrąją Kalėdų dieną iš Kauno į koncertą "Siemens arenoje" nemokamai galės važiuoti tūkstantis, o iš Marcinkonių ir Turmanto krypties - po 300 vaikų.

"Angelai gyvena danguje, žemėje ir mūsų širdyse, todėl gruodį paskelbę angelų mėnesiu nepretenduojame į originalumą, o tik siekiame, kad žmonės, kuriems stinga gerumo, kuo daugiau jo sulauktų", - spaudos konferencijoje sakė D. Bilevičiūtė.

Pirmiesiems akcijos rėmėjams - bendrovei "Lietuvos geležinkeliai" trečiadienį atiteko padėkos dovana - keramikės Violetos Ganusauskienės angelas. Antrasis menininkų Ganusauskų kūrinys šią savaitę bus įteiktas akciją parėmusiai Lietuvos televizijai.

Kalėdinių koncertų, akcijos rėmėjus ir tuos, kuriems ypač trūksta angelų globos, pasieks per 60 keraminių angelų. Jie pradžiugins Varėnos kaimų senukus, kurie drauge su dailininku Mariumi Piekuru pradėjo tapyti angelus, neįgaliųjų centrus, aktoriaus Adolfo Večerskio angelų muziejų, Biržų rajono senelių namų gyventojus, kitus kūrybingus, šviesius žmones.

Paskutinieji keraminiai angelai bus išdalinti per koncertą "Angelai žmonėms", kuris gruodžio 26-ąją "Siemens arenos" scenoje suburs populiarius atlikėjus - Česlovą, Gabalį, Povilą Meškėlą, Rositą Čivilytę, Alaną Chošnau bei kitus.

Teatralizuotame šou skambės populiarių Elvis Presley, Robbie Williamso, Stingo, grupės ABBA, kitų atlikėjų kūrinių apie angelus aranžuotės, kurias drauge su kolegomis sukomponavo Aivaras Stepukonis. Savos kūrybos dainas apie angelus dainuos Taja, "B'avarija", A. Chošnau.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją