Skambės tradicinės ispaniškos ir kubietiškos zarzuelos, meilės dainos, kompozitorių M. Ravelio, E. Šarbrier, G. Gimenezo kūriniai. Orkestro gimtadienio svečiai, Lietuvoje ir užsienyje puikiai žinomi balsai Rita Novikaitė (mecosopranas) ir Vaidas Vyšniauskas (tenoras), diriguos Vytautas Lukočius.

Kauno miesto simfoninis orkestras išaugo iš 1988 metais įkurto Kauno kamerinio orkestro, kuriam nuo 2000 m. vadovauja Algimantas Treikauskas. 1997 - 2005 metais orkestro meno vadovu ir dirigentu buvo tarptautinių konkursų laureatas smuikininkas Pavelas Bermanas (Italija). Nuo 2006 iki 2011 m. Kauno miesto simfoninio orkestro vyr. dirigentas Modestas Pitrėnas.

Orkestras - neatsiejama Kauno kultūrinio gyvenimo dalis – jis groja Tarptautiniame jaunųjų muzikų, kompozitorių M.K.Čiurlionio ir E.Griego, Pažaislio, „Iš arti“ muzikos festivaliuose, su kolektyvu mielai bendradarbiauja žymūs Lietuvos ir užsienio solistai bei dirigentai.
Kauno miesto simfoninis orkestras koncertuoja ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje (Latvijoje, Estijoje, Norvegijoje, Italijoje, Vokietijoje ir kt.), rengia koncertinius projektus, temines programas.

Per septynerius gyvavimo metus įgyvendinta daug didelių bei reikšmingų projektų, į biografiją įrašyta nemažai įsimintinų ne tik klasikinės, bet ir pramoginės muzikos koncertų. Orkestrui teko garbė groti su pasaulinėmis legendinėmis grupėmis „The Scorpions“ ir „Electric Light Orchestra“, „Smokie“, kurios ne kartą yra grojusios su pasaulyje pripažintais Londono, Vienos, Berlyno simfoniniais orkestrais.

Be to, dvejus metus iš eilės Kauno miesto simfoninis orkestras sėkmingai dalyvavo didžiulio klausytojų susidomėjimo sulaukusiame Lietuvos televizijos projekte „Triumfo arka“, kuriame sugrojo apie 200 kūrinių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją