Vilniaus rotušėje surengto labdaringo renginio metu pirkdami kalėdinius suvenyrus, čilietiškus vynus, prancūzišką šampaną ar paprasčiausius papuošalus kalėdinėms eglutėms, sostinės gyventojai ir svečiai parėmė Santariškių vaikų ligoninės onkologinį bei Kauno medicinos universiteto klinikų vaikų intensyvios terapijos skyrius.

Antrą kartą prieš Kalėdas rengiamoje mugėje suvenyrus pardavinėjo Austrijai, Vokietijai, Vengrijai, Italijai, Prancūzijai, Skandinavijai, JAV, Ispanijai, Turkijai, kitoms šalims, taip pat Maltos ir Šv. Jono ordinams atstovaujančios moterys.

Savo prekystalius turėjo ir Šiuolaikinės mokyklos centras, Tarptautinė Amerikos mokykla Vilniuje, nevyriausybinės organizacijos "Mes esame", "Guboja", "Unicef", "Gelbėkit vaikus".

Panašios mugės rengiamos visame pasaulyje ir yra labai populiarios. Jas organizuojančios užsienietės, laikinai gyvenančios svečioje šalyje, taip atsilygina už svetingą priėmimą.

Praėjusiais metais labdaringo renginio metu surinkta 63 tūkst. litų. Iš jų 33 tūkst. litų atiteko Vytauto Landsbergio fondui ir buvo skirti Santariškių vaikų ligoninės įrangai pirkti. 20 tūkst. litų perduoti Vilniaus miesto savivaldybės socialinės paramos centrui, kuriame glaudžiasi socialiai remtini vaikai ir jų motinos, po 5 tūkst. litų gavo Vilniuje įsikūrę Šv. Jono vaikų namai ir tarptautinės organizacijos "Gelbėkit vaikus" filialas Druskininkuose.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją