Vienas iš pjesės režisierių, aktorius Darius Meškauskas sako, jog šis spektaklis yra apie gyvenimą, apie tikėjimą, mūsų civilizacijos ydingumą, vienišus žmones, kurie sugalvojo žaisti indėnus, kad pabėgtų nuo realybės.

D. Meškausko teigimu, tai pjesė apie rezervatą žmonių galvose, nes rezervato sąvoka, anot jo, yra ne tik geografinė, - tai gali būti ir dvasinė žmogaus būsena.

"Rezervato" pastatymo režisierius statytojas - Aidas Giniotis, režisierius - D. Meškauskas, dailininkė- Ramunė Skrebūnaitė. Vaidmenis kūrė D. Meškauskas, Eglė Barauskaitė, Edvardas Brazys ir Vaidas Jočys.

Klaipėdiečio poeto G. Grajausko pjesė "Rezervatas" pradeda naujosios lietuvių dramaturgijos akciją "N. Drama 2004", kuri truks iki pat 2005 metų kovo mėnesio. Tada ją užbaigs Ūlos Banytės pjesės "Meškis po širdimi" premjera taip pat Klaipėdos dramos teatre.

Akcijos metu, kuri, beje, pretenduoja į rekordą, mat truks net penkis mėnesius, Klaipėdos dramos teatre bus pristatyti naujausios šiuolaikinių lietuvių dramaturgų pjesės, pastatytos įvairiuose Lietuvos teatruose.

Pasak Klaipėdos dramos teatro vadovo Gedimino Pranckūno, teatras imasi iniciatyvos skatinti kurti ir statyti naujas pjeses.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją