„Vaidmuo teatre man buvo naujas dalykas. To nedariau daugiau kaip dešimtmetį, tačiau atsispirti pasiūlymui vaidinti su puikia komanda ir tokią pjesę, kuri mane suintrigavo vos tik apie ją išgirdus, buvo beveik neįmanoma. „Sopranuose“ aš jautrus, tačiau brutalus mafijos bosas. Panašiai yra ir pjesėje. Dar spektaklio pradžioje mano herojus vienas pirmųjų parodo savo brutalumą, kuomet paaiškėja faktas apie tai, kad mano personažas Mišelis tiesiog į gatvę išmeta savo vaiko žiurkėną“, – viename interviu sakė J. Gandolfinis.

J. Gandolfinis Niujorko teatro centru tituluojamame Brodvėjuje rodytame spektaklyje „Karo dievas“ atliko Mišelio Uljė vaidmenį.

Mišelis Uljė – tai muštynių metu nukentėjusio berniuko tėtis, smulkus verslininkas, prekiaujantis buitine technika.

„Karo dievą“ mes vaidiname šešis kartus per savaitę ir šis vaidmuo man yra puikus energetinis užtaisas. Jį kurdamas jaučiu tarsi išlaisvinčiau savo demonus. Ir, nors spektaklis yra apie kasdienius, bet rimtus, gal net skaudžius dalykus, jame netrūksta ironijos. Žmonės juokiasi, o man patinka, kai žmonės juokiasi“, – sako „Sopranų“ žvaigždė. J. Gandolfinis už vaidmenį spektaklyje „Karo dievas“ buvo nominuotas „Tony“ apdovanojimuose kaip „Geriausias pagrindinis pjeses aktorius“.

Mišelio Uljė vaidmenį Lietuvoje Dainiaus Kazlausko režisuojamame spektaklyje „Karo dievas“ kurs televizijos žvaigždė aktorius Giedrius Savickas.

„Vaidmuo labai tikroviškas, sudėtingas, niekad nebandytas ir dar nežinau, koks jis bus. Aš jį, be abejo, traukiu prie savęs, bet kuriamas Mišelio vaidmuo ne apie mane. Aš ir mano personažas esame labai skirtingi“, – atviravo aktorius G. Savickas.

„Idioteatro“ drauge su teatrų gidu teatrai.lt kuriamo spektaklio premjera vasario 16 d. Vilniaus „Siemens“ arenoje esančioje MINI teatro ir koncertų salėje.

Spektaklis statomas pagal prancūzų dramaturgės Yasminos Rezos pjesę „Skerdynių dievas“ . Jame vaizduojami dviejų kaimynystėje gyvenančių šeimų santykiai, kurie į dienos šviesą išlenda Rėjams (Aurelija Tamulytė ir Darius Gumauskas) užsukus į svečius pas Uljė (Viktorija Kuodytė ir Giedrius Savickas).

Susitikę ir tik ką susipažinę kaimynai, siekia išsiaiškinti tarp jų vaikų kilusį incidentą – vienas berniukas kitam trenkė lazda ir išmušė porą dantų. Tačiau viešnagei įsibėgėjant, obuolių pyragą ir kavą pakeičia romas, kardinaliai keičiasi ir kaimynai...

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją