Vokalo techniką Operos studijoje dėstantis profesorius Virgilijus Noreika sakė laikąsis nuostatos, kad solisto asmenybė, talentas ir vokalas turi tobulėti ne vienpusiškai rengiantis vien operos scenai, ugdant sceninius įgūdžius, tačiau ir plėtojant koncertinę veiklą, todėl studijos lankytojai parengė kelias koncertines programas - neapolietiškų dainų koncertą "Po Neapolio saule", arijų ir ansamblių programą "Su meile...", Kalėdų religinės muzikos koncertus.

Gruodžio viduryje Operos studija skelbia konkursą naujiesiems stažuotojams, o nuo sausio mėnesio studijos stipendiatų grupę sudarys daugiau dainininkų - nebe penki, bet aštuoni, kuriems bus mokama stipendija. Taip pat tikimasi, kad tarp jų bus ne tik vilniečių ir kauniečių, bet ir kitų miestų atstovų.

Operinį repertuarą su stažuotojais rengiantis dirigentas profesorius Vytautas Viržonis sakė, kad Operos studija labai norėtų geresnių sąlygų repeticijoms, kurios vykdavo teatro kamerinėje salėje ir dažnesnio jaunųjų išėjimo į didžiąją sceną.

Pirmosios kadencijos stažuotojų pasiekimus žiūrovai ir klausytojai turės progos įvertinti lapkričio 23 dieną operoje "Sevilijos kirpėjas" didžiojoje teatro scenoje. Spektaklį režisuoja Eligijus Domarkas, teatro simfoninio orkestro kamerinei grupei ir solistams diriguos V. Viržonis, scenografiją ir kostiumus sukūrė dailininkas Henrikas Ciparis.

Itališką operą lietuvių kalba dainuos Giedrius Prunskus (Figaras), Mindaugas Zimkus (Almaviva), Aušra Liutkutė (Rozina), Raimondas Baranauskas (Daktaras Bartolas), Arūnas Viržbickas (Don Bazilijus), Vaida Raginskytė (Berta) ir kiti.

Beveik visi studijos stažuotojai dalyvaus ir naujame Balio Dvariono operos "Dalia" pastatyme, kurio premjeriniai spektakliai numatomi gruodžio pradžioje.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją