Paroda Vilniuje - tai vizualių menų renginių serijos "Who if not we...?" projektas, kuris yra platesnės programos "Thinking Forward" dalis. Kultūrinė programa "Thinking Forward" skiriama Nyderlandų pirmininkavimui Europos Sąjungoje 2004 metais ir apima įvairias iniciatyvas bei renginius Nyderlanduose ir dešimtyje naujų Europos Sąjungos narių. Ši programa inicijuota Nyderlandų užsienio reikalų bei švietimo, kultūros ir mokslo ministerijų, ją finansuoja Neprofesionalių ir scenos menų fondas bei Mondriano fondas.

Kintančios Europos renginių seriją "Who if not we...?" sudaro septynios specialios parodos ir jas papildantys projektai, vykstantys įvairiose Europos šalyse. Pagrindinė šios programos tema - meno vaidmuo dabartiniuose socialiniuose ir politiniuose pokyčiuose.

Pasak parodos Vilniuje kuratoriaus Kęstučio Kuizino, projekte dalyvaujantys olandų menininkai konsultuos Vilniaus šiuolaikinio meno centrą darbo organizavimo ir strategijų klausimais svarbiu Lietuvos narystės Europos Sąjungoje pradžios metu, tyrinės komandinio darbo ir individualios kūrybos, vietinių reikmių ir globalių perspektyvų problemas.

Dar šių metų pavasarį į Vilnių atvykę olandų menininkai pristatė savo pasiūlymus parodai, kurie buvo realizuoti kaip nauji, specialiai šiai parodai skirti kūriniai, tarp jų - Lucas Lengleto "Molotovo kokteilis pavėsinėje", Jennifer Tee "Ko vyrai niekad nežinojo", Gabrielio Lesterio "Cola Yogurt", Jobo Koelewijno "Pasaulinės spermos donorų paieškos", Marijos Pask "Maiklo Džeksono "Beat It" ir kt.

Projektų paroda "Olandų biuras" Vilniuje veiks iki kitų metų sausio 9 dienos.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją