„Masnett gražiomis arijomis labai dosnus tenorams. Jis – vienas iš kompozitorių, kurių muzika ypatingai pasižymi melodika, romantika. Žiūrovams, Vilniuje mačiusiems to paties kompozitoriaus operą „Verteris“, kurioje dainavau kartu su bohemiečiais, dėl nuostabios muzikos ir puikių atlikėjų vertėtų pasižiūrėti ir „Manon“, – sako Londone gyvenantis vienas garsiausių Lietuvos tenorų Edgaras Montvidas, pagrindiniu „Manon“ operos vyro – kavalieriaus de Grijė vaidmeniu debiutavęs Vokietijoje, Frankfurto operoje, į kurią buvo pakviestas dirbti.

Kavalieriaus de Grijė vaidmenį „Manon“ operoje, kurią rodys „Multikino“, atlieka tenoras iš Meksikos Rolando Villazon, pasaulio operos sceną užkariavęs po laimėtų kelių apdovanojimų P. Domingo tarptautiniame vokalistų konkurse „Operalia“. Pagrindinį moters – Manon Lesko – vaidmenį sukūrė „Associated Press“ naująja XXI amžiaus primadona pavadinta rusų sopranas Anna Natrebko. Drauge solistai dainavo Š. Guno operoje „Romeo ir Džiuljeta“ bei Dž. Verdžio „Traviatoje“, po kurių kritikų buvo giriami už jų instinktyvią meninę partnerystę ir gebėjimą vienas kitame atskleisti giliausias emocijas.

Operos „Manon“ režisierius – dviem „Emmy“ nominuotas Vincent Paterson, dirbęs su tokiais atlikėjais kaip Maiklas Džeksonas ir Madona. Į operos pasaulį jis žengė po to, kai sukūrė TV laidą „Anna Netrebko: moteris, balsas“ („Anna Netrebko: The Woman, The Voice“), kurios įrašas tapo labiausiai parduodamu klasikinės muzikos DVD Europos istorijoje. Jo patirtis televizijoje, muzikos ir Niujorko Brodvėjaus šou aiškiai atsispindi ir „Manon“ operos pastatyme: veiksmas vyksta 6-ame dešimtmetyje Paryžiuje, kur Annos Netrebko atliekamas personažas persikūnija į kino legendą Audrey Hepburn ar Merlin Monro. Operai diriguoja Berlyno valstybinės operos muzikos direktorius, daugybės apdovanojimų, tarp kurių – septyni „Grammy“, savininkas Daniel Barenboim.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją